Aktivt på kulturfronten i Vika

På Cafe Rampa har de allerede hatt mye å gjøre og mange aktiviteter på starten av det nye året.
I februar og mars er det klart for enda mer kultur innenfor veggene på Cafe Rampa og til uka er det hele tre forestillinger innenfor veggene på det gamle pakkhuset i Hommelvik.
– Det har vært mye selskaper og nå starter konsertsesongen igjen, forteller Hannecke Glasø og Stein Hofstad.
Suksessforestilling mandag

Foto: Kommentarfeltet

Allerede mandag er det klart for «Kommentarfeltet», opera av Marianne Meløy og Trygve Brøske. En av hovedrollene gestaltes av Torstein Fosmo. Han spiller Tim Arthur, som sitter i kjelleren sin, kaller seg «Thai-Prinsen» på nett og skriver om hvor mye deiligere thaidamer er enn norske damer.
Han er en ivrig følger av bloggen til Sprudlemamma (Isa Katharina Gericke), som blogger om sunne oppskrifter og perfekte barn. Sprudlemamma er gift med Biologen Tor (Andreas Elvenes), som legger ut innlegg om hvordan man skal verne om norsk natur. Ufrivillig blir bloggen hans et arnested for debattanter med nazisympatier, deriblant nettrollet Hege Mari (Maija Skille), som elsker å skrive negative kommentarer til de nevnte bloggerne og sette i gang hissige debatter.
Trygve Brøske er med som musikalsk leder og pianist og i andre roller finner vi Anne Birgitte Bowhuis Røkke, Marit Johanne Nielsen, Endre Aaberge Dahl og Trygve Misvær. Forestillingen har vært en suksess siden urpremieren på Trøndelag Teater i 2015. Teksten er hentet fra faktiske kommentarfelt og musikken er iørefallende og fungerer som et perfekt bakgrunnsteppe for alt som skal ut av disse menneskene
–  De kan forvente seg fantastiske solister, Torstein f.eks, på heimebane – han er fantastisk, sier Marianne Meløy.
-Publikum får se og høre en opera som handler om vår tid, humor og tragedie, sjølskryt og trakassering, og veldig fin musik, sier hun.
Musikalsk togtur
Foto: Seljemark

Onsdag og torsdag er det klart for en musiklask togtur med Seljemark & Rømmen.
I samarbeid med NSB ønskes gjestene fra Trondheim som vil ta toget til Cafè Rampa velkommen på Trondheim S av Ranveig, Mildrid og Kathrine. De varmer likesågodt opp med en minikonsert ombord i toget på vei til Café Rampa. Det er fullt mulig å komme direkte til konserten på Cafè Rampa for de som ønsker det og som bor i nærmiljøet. Rampa er en restaurant og konsertlokale som er kjent for sin intime og trivelige atmosfære og er blitt en viktig kulturarena for distriktet.
– Seljemark og Rømmen har vært på Cafe Rampa ofte og vi kjenner dem godt fra mange år tilbake i ulike settinger. Nå kommer de med toget til Hommelvik og det er spennende, sier Stein Hofstad.
– Her blir det tre, fire timer med sammenehngende musikk og det blir anledning til å spise middag før konserten som starter klokken 20.00 og slutter 22:45.
Letnes Holding

Det lokale bandet med flere Malvikinger som medlemmer hadde konsert på Cafe Rampa i fjor. Nå gjentar de suksessen og byr på flere musikalske godbiter lørdag 10.mars.
– De har nylig vært i studio og spilt inn nye låter som sikkert blir å høre på konserten, forteller Stein Hofstad.
Plass til mer revy og humor

Cafe Rampa har huset de utroligste forestillinger og arrangementer sidet starten for over 20 år siden. Her har det vært både konserter, revyer, tv-program og lokale bygdakvelder, korkonserter, filmkvelder, quiz-kvelder, møter og mange andre arrangementer. Kafeverten er ikke i tvil om hva som er hannes favoritt.
– Det er alltid plass til humor og fikk jeg velge så hadde det vært gøy med en revy eller kabaret med humor. Vi må le litt, god gammeldags latter er fantastisk, sier Stein Hofstad.
– Kanskje du tar utfordringen å lager en oppsetning for de som vil flire litt?
Spørsmålet går til journalisten, som svarer:
– Det var jo litt av en utfordring og plutselig får du svar…