Nyttårskonsert av klasse

For 20. gang arrangerte Hommelvik Musikkorps sin tradisjonelle nyttårskonsert.

Bruket kulturhus var pyntet som en vakker oase, med blomster i alle farger lørdag den 27. januar. Korpset hadde satt opp to konserter, en klokken 15:30 og en klokken 19:00 og begge to var fullstendig utsolgt før nyttårskonserten startet.
[metaslider id=»37142″]

Kveldens vertskap

Det var Marit Hammer og Hans Olav Ness som sto for kveldens vertskap. Hver og en av de som ankom Bruket kulturhus, ble både ønsket velkommen i døren ved ankomst og begge to sto i døren og takket for kvelden da publikum forlot kulturhuset.

Hommelvik Musikkorps hadde fått meget god bistand fra lokale kulturkrefter. Både koret Capella og Hommelvik Mannskor deltok med hele 12 kvinner og 15 menn i flere av sangene.

Glamor, humor og elegant

Kveldens konferansier var Rune Solli, som holdt en rød tråd gjennom konserten, på sin gjenkjennbare måte. Med et snev at glamor, og med humor som ofte er på bekostning av andre.

Konsertene ble ledet på en meget god og elegant måte, av kveldens dirigent Arild Hognes. Hommelvik Musikkorps nærmest brillierte under kveldens konsert og det var klart at korpset hadde mange timer med øving bak seg. Korpset har stor rutine som nyttårskonsertarrangør- og orkester, noe de viste til fulle denne gang.

Det var mange perler publikum fikk oppleve denne lørdagen, og det hele startet med det store koret kom gående ned på hver side av Nygaardsvoldsalen, og sang Triumfmarsj fra Aida mens korpset spilte samstemt til alle koristene.

Hele 27 korister

I følge konferansier Rune Solli er det første gang det er kor med på korpset sin nyttårskonsert, og han benyttet anledningen innledningsvis til å takke både Capella, Hommelvik Mannskor og i tillegg noen freelancere som hadde blitt med og utgjorde et kor på hele 27 korister.

Årets solister

Til årets nyttårskonsert var det hele tre solister som deltok, og det var ikke hvilke navn som helst som sto på plakaten. Hommelvika sitt eget operatalent, Torstein Fosmo var nok en selvskreven solist, men publikum fikk også gleden av å oppleve både sopran Eir Inderhaug og tenor Harald Bjørkøy.
(Saken fortsetter etter den store bildeserien.)
[metaslider id=»36891″]

Et fyrverkeri

Eir Inderhaug ble av konferansieren introdusert som et fyrverkeri, og det var en helt korrekt beskrivelse. Hun tok salen med storm, både med sin fantastiske stemme og ikke minst måten hun levde seg inn i sangene på. For en energi. Rett og slett et fyrverkeri, både som person og ikke minst måten hun regelrett lekte med stemme sin. Hun fikk det faktisk til å høres lekende lett ut.

Eir Inderhaug kommer fra Stavanger og har opparbeidet seg litt av en kompetanse. Hun omtales, og det ikke uten grunn, som en etablert operasanger og som en av de fremste norske sangerne vi har. I tillegg til nå i Malvik, har hun gjort seg bemerket på opersascener rundt om i Europa.

Kveldens sjarmør

Harald Bjørkøy fremsto som kveldens sjarmør, og det var nok flere enn en som både fikk en tåre i øyekroken, og som ble rørt da han sang E Lucevan Le Stelle. Med en mektig stemme og på en meget proff måte formidlet han blant annet denne perlen.

Harald Bjørkøy er oppvokst på Hemne og hadde sin debut i selveste Carnegie Hall i New York. Han beskrives som en tenor som har et stort repertoar innenfor lied og oratorier, og han har hatt mange ledende operaroller.

Stødig og skolert i verdensklasse

Torstein Fosmo imponerte som solist på Celeste Aida, Guldet blev til sand, og ikke minst imponerte han stort da han sang Nessum Dorma. Til tross for sin unge alder, og sammen erfarne operasangere som Eir Inderhaug og Harald Bjørkøy, fremsto Torstein Fosmo nok en gang som en meget stødig og skolert operasanger i verdensklasse.

Vinneren i 2017

Talentprisvinner fra 2017, trompetist Sigbjørn Sæbø deltok også årets konsert. Han fremførte, på en fantastisk måte, melodien Nexus, av James Cornow og Lyche, av den lokale komponisten, Sturla Hauge Nilsen.

Årets vinner

Talentprisen hadde i år skiftet navn, og det var Pål André Weisethaune (18) fra Hommelvik om ble tildelt årets Ungdommens kulturpris. Det er avisen Bladet og Sparebank 1 SMN som gir ut prisen, og det var Tor Helge Hansen fra Sparebank1 SMN og Linn K. Yttervik fra avisen Bladet som sto for overrekelsen.

Linn K. Yttervik fortalte at det i år hadde vært syv kandidater til prisen, og at det er mange ungdommer som markerer seg innen både musikk, sang, dans, revy, teater eller bildekunst i Malvik kommune. Hun fortalte at årets vinner, til tross for sin unge alder har vist at han er en talentfull artist, og han representerer Malvik på en eksepsjonel måte. I tillegg er han en person som alltid sier ja til å stille opp på ting.
Les saken: Ungdommens kulturpris