Fra Tjukkas til kjekkas

Nå dras Tjukkasgjengen i Malvik i gang og formålet er et lavterskel, gratis trimtilbud for alle.

– Ja, nå inviterer vi folk ut på tur i en overkommelig løype, rett og slett i folkehelsens navn, sier initiativtaker Finn O. Fosmo.
– Alle kan bli med å gå tur og denne gangen er det ikke grytidlig om morgenen, men en fast kveld i uka, hver uke.
– Det at vi kaller det Tjukkasgjengen, er med et glimt i øyet og jeg håper ikke noen blir fornærmet eller snurt om de blir invitert med på dette. Invitasjonene kommer via Facebook og det er ikke mobbing dette, men et forsøk på å få igang noe som alle kan mestre.
– Formålet er folkehelse – middelet er en fast trimdag i uka, i en overkommelig løype. Dette blir sosialt og gøy, og ikke minst et tilbud for alle, uansett form  sier Finn O. Fosmo og legger til at det er totalt ufarlig, det verste som kan skje er jo at man kan få bedre kondis og blir kjent med nye folk. Det er vel bare positivt.
Ikke stoppeklokke
Trimopplegget har spredd seg over det ganske land og har ca 360 underavdelinger, eller chapter med over 35.000 medlemmer totalt.
– Tjukkasgjengen er nok ikke noe for de som allerede trener fem dager i uken, og gjerne vil løpe lengst mulig på kortest mulig tid, men alle er velkomne. I Tjukkasgjengen vil det aldri bli noe opplegg med startnummer og stoppeklokke.
– Vi starter med fellestrening hver tirsdag, hvor vi går en kort tur. Målsettinga er å kunne begynne å jogge, sånn etterhvert som vi kan puste.
– Første samling og tur blir tirsdag 23.januar klokka 18:00 – oppmøte på taket av Malvik Senter. Vi går da rundt Sveberg, med både start og innkomst ved Malvik Senter.
– Løypa er omlag 2,5 km på kommunal gang og sykkelveg, som vi regner med er ok å bruke til dette formålet. Etter endt tur er det for eksempel muligheter for en kaffe og en prat på MIX-kiosken, forteller Finn O. Fosmo.
– Jeg minner om at dette er en frivillig gruppe, hvor «tjukkasene» selv må ta ansvar for egen helse og vise treningsinitiativ, da på bakgrunn av egne ønsker og mål. Vi legger kun til rette med løype, refleksvester og en påminnelse før hver turdag.
– Håper mange blir med, og alle er velkomne UANSETT form, sier Fosmo.