Når man har driten helt opp til halsen, gjenstår det bare å synge…

Det er klart for grovkornet, svart humor om livets banaliteter når Trøndelag Teater gir seg i kast med klassikeren «Sluttspill».

Lørdag 13. januar klokken 18:30 er det klart for «Sluttspill» av Samuel Beckett på Gamle Scene ved Trøndelag Teater.
Et udefinert rom. Fire invalide skapninger fanget i en slags evigvarende endetid. Alle andre er borte, antagelig.

Foto: Ole Ekker

«Sluttspill» utspiller seg i et lukket rom, adskilt fra alt annet liv. Vi møter den blinde Hamm, som spilles av Trond Peter Stamsø Munch. Hamm sitter i rullestol og hans tjener som ikke kan sitte, Clov, som spilles av Jon Lockert Rohde. De er helt alene, bortsett fra Wenche Strømdahl og Hallbjørn Rønning, i rollene som Hamms foreldre. Foreldrene bor i søppelkasser og holder på å dø. Gjennom to små vinduer har Clov anledning til å kikke ut og rapportere fra verden utenfor. En verden som ser ut til å være uten spor av liv.

Nobelprisvinner Samuel Beckett (1906-1989) regnes som en av det 20. århundres fremste dramatikere. Ved siden av «Mens vi venter på Godot«, er «Sluttspill» et av hans mest kjente og spilte stykker.

Regi er ved Øyvind Brandtzæg, scenografi og kostymer av Katrin Bombe og forestillingen varer i omlag 1 time og 45 minutter, og den spilles uten pause.
«Sluttspill» av Samuel Beckett
Oversatt av Jan Erik Vold
Lysdesign: Roger Indgul
Dramaturg: Kristian Seltun
Medvirkende: Trond Peter Stamsø Munch, Jon Lockert Rohde, Hallbjørn Rønning og Wenche Strømdahl.
Billetter kan bestilles her.