Nye bompriser 1.februar

Fra 1.februar vil ikke Trøndelag bomveiselskap lenger tilby forskuddsavtaler på bomanleggene.

– Dermed blir det en fast takst for alle, og en flat rabatt på 20 prosent for alle som har brikke. Dette forteller adm.dir Marius Maske i bompengeselskapet Vegamot AS til adressa.no (for abonnenter).
Det skal imidlertid ikke kreves inn mer i bompenger totalt sett, selv om forskuddsavtalene blir borte, forsikrer Maske.
– De som har hatt de største rabattene må nå betale mer for bompasseringene. Samtidig blir det billigere for folk som ikke har hatt råd til å betale store beløp på forskudd. Dermed får man en mer sosial profil på innkrevingen, sier Maske til adressa.no (for abonnenter).
Maksimalt 40 passeringer
Samtidig med denne endringen skal det også innføres et månedstak for maksimalt antall passeringer man kan betale for, på 40 passeringer per bomstasjon og måned, for personbiler.
Summen bompengeselskapet skal kreve inn totalt sett, blir den samme som før etter at endringene er innført, med unntak av E6 mellom Trondheim og Stjørdal hvor det faktisk skal kreves inn noe mindre penger, ifølge direktøren.
– Vi har fått 34 millioner kroner fra staten for å redusere bompengetakstene på dette prosjektet, og dette gjøres samtidig med at endringene i rabattsystemet innføres sier Maske til adressa.no (for abonnenter).

Bomstasjon Fullpris Rabattert pris
E6: Hommelvik kr 16,00 kr 12,80
E6: Leistad kr 16,00 kr 12,80
E6: Ranheim kr 32,00 kr 25,60

Prisene gjelder passering av bomstasjonene fra og med 1. februar 2018 for fossildrevne personbiler som veier mindre enn 3,5 tonn. Rabattert pris forutsetter bombrikke og avtale. Prisene gjelder også for kjøretøy i kjøretøykategorien M1 som har gyldig brikke og avtale. Kilde: Vegamot AS
 
Gjelder ikke Miljøpakken 
De lokale bommene rundt Trondheim, altså bommene i Miljøpakke-prosjektet, er ikke omfattet av endringene nå. Les også: Dobbelt så mye bompenger må til