Dobbelt så dyr buss til Stjørdal

Med det nye året ble det også innført ett nytt sonesystem for AtB, noe som medførte at de som reiser fra Hommelvik til Stjørdal nå må betale kr 74,- for én billett mot tidligere 41,-.

Prisen for lokalbussen i Malvik, rute 537, kostet frem til og med nyttår kr 50,- kr kontant, 41,- i app for voksen, og for barn 25,- kontant, og kr 21,- i app. Nå har rute 537 fått samme takst som sone A og koster kr 37,-/19,- i app. For betaling med kontanter krever AtB et gebyr på kr 23,-
Reiser du bare i sona A fra Hommelvik kan du ta buss til Trondheim, Børsa og til Ler (Melhus) for kr 37,-
Endret sonekartet
Hvorfor har så soneinndelingen blitt akkurat slik?
AtB sier de har analysert masse data fra sitt system for å tilrettelegge enklest mulig for sine reisende. Det er blitt sett nøye på reisemønsteret til arbeidsreisende med kort reisevei slik at færre reisende slipper å krysse sonegrenser til og fra jobb. Dermed blir billettene billigere og sonene enklere å forstå.
Det er kuttet fra 810 og ned til 13 soner. Noe de som reiser over lengre strekninger vil oppleve blir billigere. Grensene mellom sonene må gå en plass og det vil være ugunstig for noen og prisgunstig for andre, skriver AtB i et svar til en av våre lesere.
Dyrt med kontanter
Det har blitt vesentlig dyrere å betale med kontanter på bussen fra årsskiftet. Kontantpåslaget er regnet ut fra grunntaksten fra 2. januar.
Den blir 37 kroner. 37 kroner + 23 kroner er 60 kroner for voksen og 30 kroner for barn og honnør. Om du forhåndskjøper billett på billettautomat, app eller t:kort vil billetten koste 37 kroner for voksen og 19 kroner for barn og honnør, skriver AtB på sine nettsider.
Halv pris med toget
Til sammenligning koster en billett med tog til Stjørdal fra Hommelvik, kr 44,- (kr 22,- barn) hvis man benytter app, reisekort eller billettautomat.
Fra Hommelvik til Trondheim koster enveisbillett med NSB 68,- (barn kr 34,-)

Kilder: atb.no

nsb.no