Rakel krasja med løs sofa

Rakel Sivertsen fra Muruvik tar på sin facbookside et kraftig oppgjør med sjåfører som ikke kan, eller vil sikre lasten sin og dermed blir en fare for andre trafikanter.

Hun henvender seg direkte til en sjåfør som mistet lasten sin i Stavsjøfjelltunnellen fredag, og som satte hennes og andres liv i fare.

Kunne blitt morløs

Det gjør hun ved å legge ut et bilde av seg og sine tre døtre, med følgende tekst over:

«Dette er meg og jentene mine. Og jeg vil at du skal se på oss. Ja, DU som kjøpte deg ny sofa i dag, som blåste gjennom Stavsjøfjelltunnellen i full fart, som ikke tok deg tid til å sikre lasten din, og som nesten sendte tre nydelige jenter morløse inn i det nye året», skriver Rakel.

– Jentene ventet hjemme mens jeg dro for å handle. Midt inne i tunnelen kom altså sofaen blåsende av hengeren, den fløy gjennom lufta og rett over i min kjørebane. Han holdt høy fart, så høy fart at jeg tror ikke han registrerte hva som skjedde en gang, skriver Rakel. 

– Jeg kasta meg på bremsen når sofaen kom flygende, tenkte at «nå smeller det», kjente den skyhøye pulsen, blodet som fryser til is i årene, de hastige tankene på jentene hjemme. Og så bråstopper jeg, rett i sofaen, som heldigvis har landa på asfalten før jeg treffer. Jeg registrerer lysene fra bilen bak, den tuter og bråstanser centimeter fra hengerfestet mitt.

Mange «driter» i nødblinken

– Flere biler kommer bakfra, bremser som skriker mot asfalten, ei lang rekke med biler som har klart å stoppe, og de påfølgende farlige trafikksituasjonene når enkelte bare blinker seg ut og skal kjøre forbi bilrekka som står stille bak en sofa i veibanen. Og som driter i at det kommer tungtransport i motsatt kjørebane, forteller Rakel Sivertsen i sitt innlegg.

– Har du opplevd å sitte i bilen din i en tunell, med nødblinken på, hjertet i halsen og hørt lyden av vogntog som nødbremser og tuter for å unngå katastrofen? Kanskje ikke, du skjønner, de fleste av oss sikrer last på tak og tilhenger. De fleste av oss holder oss til småveiene når vi kjører flyttelass og sånt. De fleste av oss ønsker ikke å utsette noen for denslags fare, skriver hun direkte til den uheldige sjåføren som satte hennes og andres liv i fare. 

Er uerstattelig

– Jeg forstår at du sikkert ikke mente at dette skulle skje. Du er sikkert ikke noe vondt menneske. Men, jeg vil likevel at du skal se på bildet av meg og jentene mine, og se for deg at hun til helt til høyre ikke lenger er bak ryggen på de andre tre.
– At du var så nonchalant i forhold til sikkerhet og fart i dag, kunne nemlig ha ført til at disse flotte jentene fra og med i dag ikke lenger har mora si i ryggen. Og tro meg, selv om jeg sikkert er ei rævva mor i perioder, så er jeg uansett helt uerstattelig for disse tre, skriver Rakel, som avslutter med direkte tale: 

– Til slutt vil jeg gratulere deg med din nye sofa. Den står inntil fjellveggen inne i Stavsjøfjelltunnelen. Da jeg fikk summa meg gikk jeg ut av bilen og lempet den ut av veibanen, mens bremser hvinte, horn tutet og flere idiotsjåfører ga blanke i nødblink og kjørte forbi. Jeg håper du får mange fine opplevelser den sofaen i framtida.

Hjertelig hilsen hun som risikerte livet for at du skulle få den sofaen helt hjem, avslutter Rakel Sivertsen som får mye støttemeldinger i kommentarfeltet under innlegget sitt.

Foto: privat

Publisert etter avtale med forfatteren