Disse julegavene havner på FINN

Så langt i romjulen har det blitt lagt ut flere hundre privatannonser som inneholder ordet «julegave» på FINN torget.

Tredje juledag er kjent som den store byttedagen når det gjelder julegaver. Men stadig flere nordmenn dropper å bytte gavene de ikke trenger eller ikke ønsker å beholde, og legger dem heller ut for salg på FINN torget.

Så langt i romjulen (julaften, første juledag og andre juledag) har det blitt lagt ut 448 privatannonser med ordet «julegave» i teksten på FINN torget.

Til sammenligning ble det lagt ut 342 privatannonser med «julegave» i teksten på Torget i samme periode fjor, som tilsvarer en økning på 30 prosent fra 2016 til 2017.

– Romjulen er en god anledning til å gjøre et kupp på ubrukte ting. Mange får julegaver de ikke trenger, noe som genererer flere annonser med ubrukte varer i dagene etter julaften, sier kommunikasjonsansvarlig i FINN.no, Kristine Eia Kirkholm.

3 av 4 har fått gaver de aldri har brukt
Ifølge FINNs juleundersøkelse (gjennomført av Norstat) oppgir 3 av 4 respondenter at de har fått julegaver de aldri har brukt. Aktiviteten på markedsplassen FINN torget i romjulsdagene viser at mange legger ut disse gavene til salgs, fremfor å bytte i butikk.

– Noen får gaver som er kjøpt i andre byer, eller de er kjøpt på salg og kan ikke byttes. Aktiviteten på Torget viser at det er et solid marked for videresalg, sier Eia Kirkholm i en pressemelding.

Tall fra Torget viser i tillegg at det er særlig innenfor kategoriene «telefoner og tilbehør», samt «lyd og bilde» det legges ut flest julegaver.

Her er noen eksempler på julegaver som har blitt lagt ut for salg i romjulen i år:

1. iPhone X 64GB – nypris (i butikk) fra kr. 10 990, på FINN torget: kr. 10.000.

2. KYGO Trådløse hodetelefoner A4/300 sort – nypris (i butikk) fra kr. 995, på FINN torget: kr. 500.

3. Salomon Ultra X piggsko – nypris (i butikk): kr. 1200, på FINN torget: kr. 900.

4. Bang & Olufsen Beoplay H9 Hodetelefoner – nypris (i butikk) fra kr. 4190, på FINN torget: kr. 3899.

5. Garmin Vivoactive HR smartklokke – nypris (i butikk) fra kr. 1920, på FINN torget: kr. 1500.