Den første trønderen som blir født får 10 000

Nyttårsbarnet som blir født i Trøndelag, når Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag slår seg sammen får en ekstra hyggelig hilsen fra fylkeskommunen. Som første trønder i det nye fylket får den lille 10 000 kroner.

-Dette er en historisk begivenhet, et samlet Trøndelag igjen. Derfor er det stor stas å kunne gjøre krus på det første barnet som nå blir født etter sammenslåingen, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik i en pressemelding.

Hvem blir nyttårsbarnet?

-Det må bli et barn født innenfor Trøndelags grenser. Fødselen må være registrert av et av sykehusene i fylket, slik at vi vet hvem som er født først etter tolvslaget nyttårsaften. Selve produksjonen av barnet har jo foregått allerede, så det er vanskelig å hive seg rundt for å bli med i konkurransen, ler Sandvik.

-Men om sammenslåingen skulle føre til økt barneproduksjon er det fint for framtidas Trøndelag, som trenger både elever, ildsjeler og dyktige fagfolk i alle bransjer, sier han.

Hva skal pengene gå til?

-Det bestemmer nok foreldrene, men kanskje det kan være et bidrag til framtidig utdanning? Vi vet jo at den generasjonen som vokser opp nå kommer til å ha behov for en god utdanning på vei inn i arbeidslivet, sier han.

Hvordan får barnet pengene?

-Familien får nok et besøk av oss når de er i form til det. Vi vil jo veldig gjerne ha et bilde av den første trønderen! Så ordner vi det praktiske da, forteller fylkesordføreren.