Markerte at snøproduksjonen er i gang

Etter over 2.300 dugnadstimer er snøproduksjonsanlegget på Jervskogen skisenter satt i drift.

Anlegget som har en prislapp på 4,8 millioner inkl. mva er den største investeringene som er gjort på Jervskogen skisenter.

Tirsdag kveld var det høytidelig markering for et 40-talls ski-interesserte, med kaffe og kaker til dugnadsgjengen og takketale fra kommunens varaordfører.

Kan ta alle typer skirenn

Men det er ikke bare snøproduksjonen som er på plass på skisenteret nå. Parallelt med nyvinningen har også en sprintløype vokst fram og hele anlegget er nå FIS-sertifisert (FIS = Det Internasjonale Skiforbundet, journ.merkn) og kan i prinsippet avvikle et worldcup renn.

Foto: Tor Helge Hansen

Prosjektleder for snøkanonanlegget, leder av HIL-langrenn, Gunnar Smiseth, hadde en kort orientering om prosjektet og trakk fram den utrolig dugnadsinnsatsen mange hadde gjort.

– Det er en 7-8 år siden ideen kom opp første gang og siden da har det gått i ekspressfart, med et aldri så lite junior NM midt inne i den perioden.

Han takket særlig alle dugnadsarbeiderne som til sammen har lagt ned over 2.300 timer på anlegget hvor de har snekkert, vært rørleggere og elektrikkere, og alt i eksprseestempo.

– Vi skrev kontrakt med snøkanonleverandøren i slutten av juni og oppdaget at vi måtte søke vegvesenet om byggetillatelse for produksjonshuset da det stod nærmere fylkesvegen enn 50 meter. Der hadde de over 2 1/2 måneds behandlingstid på søknader, men med gode hjelpere og et godt kontaktnett fikk vi forsert dette og mange andre store og små hinder.

– Nå kan vi produsere snø fra det er -2 grader og kaldere. Snøen blir best jo lengre tid den bruker ned mot bakken. Det gir igjen noen utfordringer med lysløypeanlegget hvor snøen henger seg fast på ledninger og stolper, men det har vi lekter og stenger til å fikse, så det går greit, fortalte Gunnar Smiseth, som etter kaffe og kaker fikk overrakt blomster fra de yngste skiløperne i langrennsavdelingen.

Lett for Malvik kommune

Varaordfører Ole Herman Sveian med blomster og rosende ord til Gunnar Smiseth i HIL-langrenn.

Fra det offisielle Malvik hadde varaordfører Ole Herman Sveian (SP) med hilsninger og blomster på vegen av Malvik kommune.

– Det har jo ikke vært mulig å få til dette uten den store dugnaden og den frivillige innsatsen som mer lagt ned, sa han.

– Det er lett for Malvik kommune å være positiv til å støtte slike prosjekt som dette som er profesjonelt i alle ledd, solid og betyr veldig mye for svært mange.

– Jervskogen skisenter er blitt et komplett langrennsanlegg og det er et hjemmearena for en utøver som tilhører verdenstoppen, Jan Thomas Jenssen.

– Både han og det flotte anlegget er jeg sikker på er til inspirasjon for de yngre utøverne, for trenerne og for støtteapparatet, sa Ole Herman Sveian.

– Selv om Gunnar Smiseth roser alle andre, er det vel liten tvil om at også han fortjener sin del av rosen som prosjektleder og pådriver for det vellykkede snøproduksjonsanlegget som nå er tatt i bruk, sa varaordføreren og overrakte blomster på vegne av Malvik kommune.