Åpent hus på julaften

Treffstedet Globusen holder åpent hus for de som vil møtes på julaften.

Dette har kommet i stand ved at ansatte og frivillige stiller opp og de som vil kan møtes for sosiale aktiviteter, mat og kos på ungdomshuset i Hommelvik mellom klokken 15.00 – 19.00 på julaften. (saken fortsetter under bildet)

Stian Leknes (t.v.), Kristin og Johan Sjöberg lager julestemning på Globusen julaften

Lager julestemning

– Da skal vi lage julepynt å pynte juletreet vi har fått av en lokal juletreselger, forteller Stian Leknes.

– Vi byr også på julemat av alle mulige slag, alt fra kalkun til skinke og den supersvenske nasjonalretten Jansons fristelse, sier Johan Sjöberg, som lover at det ikke blir surstrømming på menyen.

Målet er å skape en god og trivelig julekveld hvor all bruk av rusmidler er strengt forbudt, selvsagt.

– Vi holder åpent for de som kanskje synes julaften kan være litt kjedelig av forskjellige grunner, uten at det er noe krav, sier Kristin Sjöberg, som gleder seg til å bruke julekvelden sammen med de som finner vegen til Globusen i ungdomshuset.

– Det blir kos og trivsel, med spill og kanskje lager vi noen enkle julegaver i siste liten. Vi skal se film og kanskje blir det både godsaker og pakker til de som kommer.

Nærmiljøet stiller opp

De har allerede vært i kontakt med flere av butikkene i kommunen og alle stiller opp med noe.

– Vi har fått bra støtte og håper på enda flere positive svar i løpet av dagene før julaften, sier Stian Leknes.

Globusen er et tilbud for barn og unge fra 10 – 20 år og finansieres av staten. De bruker å dra på mange forskjellige opplevelser og har blant annet vært i Åre på slalåm, spilt bowling, vært på RBK kamper, for å nevne noe.

Det er ingen påmelding til julaften på Globus, og ungdomshuset er åpent fra klokken 15 – 19.00 på julaften og alle er velkommen.