Fem konserter med DDE

Hele 24 unger fra Vika Melodika sang sist helg sammen ett av landets fremste live-band, DDE.

En fantastisk helg

Det har blitt tradisjon at koret Vika Melodika synger sammen med DDE på deres julekonserter i Olavshallen. I år ble det hele fem konserter, fordelt på to dager og godt i overkant av 6.000 publikummere har sett koret fra Hommelvik.

– Det har vært en fantastisk helg. Jeg har faktisk ikke ord. DDE sa at ett ord bli lys. Men ord kan å bli en sang, som igjen kan bli til en tåre. Denne helgen har jeg felt mange tårer, og jeg har nok ikke vært alene om det, forteller en ærlig og nok så sliten korlederen og dirigent, Therese Glomstad Stangeland til Malviknytt.

Kjempefornøyd

Det var nok en god del nerver hos korets medlemmer før konserten, og det var en både glad og litt sliten korleder som slo av en prat med Malviknytt etter helgens begivenhet.

– Til tross for stress og nerver, så gikk det hele over all forventning og jeg tror nok både barn og voksne var kjempefornøyde. Ungene var flinke og rutinerte, og sparte inn 30 minutt på generalprøven. Jeg må innrømme jeg var litt spent på hvordan det kom til å gå med de minste, men det var ikke noe problem i det hele tatt. De kan gå fra å være apekatter under øvelsene, til å bli skikkelig konsentrerte og fokuserte når alvoret slår inn, forteller dirigenten.

[metaslider id=35038]

Vi sjer dåkk igjen neste år

– Jeg er mektig imponert, og veldig så stolt av ungene i koret. De er rett og slett fantastisk. Jeg mer eller mindre hoppet inn som korleder i oktober i fjor, og jeg må innrømme at jeg ikke hadde den store troen på meg selv. Men når jeg for andre år på rad, avslutter helgen med DDE, med spørsmålet: » Vi sjer dåkk igjen neste år?», så veit jeg at både ungene og jeg gjør noe rett, forteller Therese Glomstad Stangeland.

Foto: Privat

– Jeg må fortelle om en tilbakemelding jeg fikk fra en bestemor som satt i salen.
Hun var på den forestillingen som startet klokken 16:00 på lørdag, og hun ble mektig imponert. Hun fortalte at det var ikke bare det at koret sang så fint, men alle framsto så scenevant. Hun mente koret hadde kommet inn på rekke og rad, de visste når de skulle synge, sto helt i ro når de skulle og sang så det ljomet. Hun ønsket rett og slett å gratulere oss med flott innsats. Ekstra hyggelig var det at hun gav honnør til meg som dirigent, og ikke minst til foreldre som har jobba for dette så lenge, forteller Therese Glomstad Stangeland som nå tar juleferie men sier hun gleder seg til et nytt år sammen med koret.