Frokostmøte på Nortura

Denne uken inviterte Næringsforeningen i Trondheimsregionen, avdeling Malvik interesserte medlemmer til frokostmøte med omvisning på Norturas anlegg på Sveberg.

Der fikk de høre om slakteriet som er landets største og mest moderne slakte- og skjærefabrikk.  (saken fortsetter under bildet)

Odd Erik Sveen

– Vi slakter 65.000 tonn storfe og 2.600 tonn småfe pluss skjæring i året, fortalte fabrikksjef Odd Erik Sveen.

– Her oppe lager vi 34.000 pakker med kjøttdeig per skift, fortalte han.

Fabrikken har stort fokus på lærlinger og har 335 sysselsatte årsverk. En gruppe ansatte har kontakt med skoler som har næringsmiddelutdanning, kokkeskole og lignende. Fabrikken har 3-6 lærlinger pr år, og nesten 100% av dem får fast ansettelse.

En kvart kyllingfabrikk

I februar i år åpnet den nyeste tilveksten på fabrikken og ekspedisjonen ble flyttet fra Trondheim til Malvik. Den betjener alle kundene i dagligvare og proffmarkedet. (saken fortsetter under bildet)

Elias Skotvoll (t.v.) og Odd Erik Sveen tok i mot ordfører Ingrid Aune og daglig leder i NiTr-Malvik, Kaare Hagerup

– Det er 70 ansatte som ble flyttet hit og det har gått meget bra, til og med én familie har kjøpt seg leilighet og etablert seg i Hommelvik i løpet av det siste året, fortalte Elias Skotvoll.

Etableringen av ekspedisjonen på anlegget i Malvik har fått lite oppmerksomhet til tross for at 70 arbeidsplasser tilsvarer en fjerdedel av hva for eksempel etableringen av Norsk kylling. ville medført.

Se bilder fra omvisningen på slakteriet her:

[metaslider id=34878]