Frida fikk kulturprisen

Kulturprisen for Malvik i 2017 ble delt ut søndag kveld i samfunnshuset på Vikhammer.

Kultur er tilkobling

– Dette var rørende å se, sa ordfører Ingrid Aune etter juleforestillingen Juel Hjulsens jul på Ytre Malvik samfunnshus søndag, da hun skulle dele ut kulturprisen fra Malvik kommune.

– Noen kaller kultur for avkobling, men kultur er først og fremst det som vi har opplevd her i kveld, det er tilkobling. Til følelser, til livet vårt, til historier og verden rundt oss, sa Ingrid Aune.

– Kultur er helt grunnleggende både for oss som mennesker og som lokalsamfunn. Kulturen bygger små og store fellesskap og Malvik er et sterkt kultursamfunn, noe som gjør at jeg greier ikke å få med meg alle kulturarrangementene jeg gjerne skulle ha vært på.

– Malvik satser på kultur, noe vi har vist med å bygge Bruket kulturhus og oppgraderingen har i YMS hvor de som nå sitter i amfiet ser scene like godt som oss som satt helt foran. I tillegg bevilget kommunestyret deler av overskuddet i fjor til kulturlivet og korpsene, sa ordføreren.

En fotsoldat

– Årets mottaker av kulturprisen betegnes som en fotsoldat som ikke har vært så opptatt av å fremme seg selv, men av å fremme andre og som har vært opptatt av å få flere til å delta, sa ordfører Ingrid Aune.

– Malvik kommunes kulturpris er en æresbevisning som markerer den prisbelønte sin særskilte og fremragende innsats for Malvik kommunes kulturliv.

– Prisen består av et diplom og et kunstverk fra en lokal kunstner og i år har kulturkontoret valgt ut «Papirflyger» av Bjørg Eigard.

Prisvinneren

– Dere vet det jo, for dere har leste det i lokalavisa, men Malvik kommunes kulturpris for 2017, tildeles Frida Røsand og kalte prisvinneren opp til scenen.

– Gjennom ditt engasjement ditt både for Vikhamar og Saksvik skolekorps og Malvik Blandakor har du berørt og inspirert både store og små på din vei.

– I begrunnelsen for prisen er du omtalt som en hardtarbeidende kulturarbeider som ikke er opptatt av å fremme seg sjøl, men som liker å jobbe aktivt sammen med grasrota og kulturlivet på Ytre Malvik.

– Som manusforfatter, prosjektleder, produsent, ja som en veldig aktiv bidragsyter har du bidratt til å løfte aktivitetsnivået og gjennom det bidratt til at Malvik er en god kommune å bo i.

– Vi er mange som har fått gleden av engasjementet ditt gjennom Malvik blandakor og oppsettinga Ærta Bærta, ei forestilling vi har hatt gleden av å ha hatt i Malvik siden 2008.

– Gjennom ditt bidrag her er du også en kontinuitetsbærer i vårt lokale kulturliv, sa ordføreren, før diplom, kunstverk og blomster ble overlevert Frida Røsand til stående applaus fra sal og scene.

Givende å jobbe med barn og unge

– Tusen takk! Det er en stor ære å få kulturprisen og tusen takk til Malvik kommune og formannskapet som har blitt enig om at jeg er en verdig mottaker av prisen. Takk også til de luringene som har foreslått meg, sa Frida Røsand.

– Det er ganske uvant for meg og stå her bare som Frida. For vanligvis pleier jeg og stå på den scene utkledd som ett eller annet dyr eller barnebokfigur. Sist var jeg ei kråke.

– Det er utrolig artig å jobbe med kultur for barn og derfor er det ekstra artig og stas at kulturprisen blir delt ut til meg som er aktiv på dette feltet her, sa årets kulturprisvinner Frida Røsand.

Les mer om årets julespill mandag.