Hvem skal bli Årets Malviking?

Fredag 15.desember er siste frist for å komme med forslag på kandidater til «Årets Malviking»

Det er malviknytt.no som deler ut prisen, i samarbeid med Malvik Senter.

Lokal kunst

Prisen består av et gavekort på 5.000,- fra Malvik Senter og et kunstverk av den lokale glasskunstneren Mats A. Nilsen fra Hommelvik. (saken fortsetter under bildet)

Glassblåser Mats Aleksander Nilsen, som er bosatt i Hommelvik, har arbeidet med glass i 20 år.

Han startet sin karrière i det anerkjente glassmiljøet i Småland i Sverige. Her gikk han tre år på Glasskolan i Kosta, og fortsatte med tre år i lære hos to av Sveriges fremste glassblåsere i Transjøhyttan.

Videre drev han eget verksted og galleri i Hasselvika på Fosen i mange år. Han har i de siste årene spesialisert seg på eksklusive lamper og lysekroner gjennom bedriften Duvele AS, men lager også andre produkter. Særlig har lampeserien Woods fått mye oppmerksomhet.

Mats har utover det å ha hatt mange separat og kollektivutstillinger i Norge, deltatt på flere internasjonale utstillinger bl.a. i Barcelona, Istanbul og Petrozavodsk. Han har også levert flere utsmykninger både til offentlige og private bygg og har kunstglass som er kjøpt inn av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.

Mange forslag

Kriteriene er enkle. Prisen skal gå til en person eller en gruppe som har gjort noe positivt utover det en med rimelighet kan forvente av dem. Vinneren må være bosatt i Malvik kommune, og forslaget skal være begrunnet fra forslagsstiller.

En uke før forslagsfristen går ut har det kommet inn forslag på hele 16 kandidater. En rekke personer er foreslått flere ganger, og det er gitt gode begrunnelser for alle forslagene.