Vigsel på Svebergtunet

Når kommunene fra og med 1.januar overtar vigselretten fra domstolene vil Malvik kommune avholde vigslene på Svebergtunet.

– Det synes vi er kjempebra og vi er vedlig glade for at Malvik kommune valgte oss til å huse disse begivenhetene, sier arrangementsansvarlig på Svebergtunet, Wibecke Løvset (bildet).

Fredager

Lokalet skal i følge beskrivelsen fra kommunen være reservert fra klokken 10:00 til 15:00 annenhver fredag i januar‐mai 2018, hver fredag i juni og annenhver fredag fra 24. august.

Rådmannen har også vurdert kommunale lokaler, og anså Bruket kulturhus som best egnet av disse.

– Ulempen med denne løsningen er at rommet må rigges og ryddes for hver gang, slik at det vil påløpe lønnskostnader for ansatte og innleid personell. Det vil dessuten beslaglegge lokalet for aktivitet på dagtid på fredager, noe som kan bli en ulempe for arrangement som skal foregå på kvelden hvis de ønsker å rigge og prøve før forestilling, skriver Bjørg Løkken i Malvik kommune i en e-post til Malviknytt.

– Etter en totalvurdering, hvor det er sett på leiepris vurdert opp mot kostnaden ved å bruke egne lokaler og den begrensning dette vil legge på annet bruk av kulturhuset, ble Svebergtunet ansett som det beste alternativet, skriver Løkken.

I følge dokumenter Malviknytt har fått innsyn i er prisen avtalt til kr 3.500,- inkl. mva per fredag det er vigsel.

(Saken fortsetter under bildet)

Sånn blir lokalet hvor vigslene skal foregå på Svebergtunet. (Foto: Svebergtunet)

Ringvirkninger

På Svebergtunet er de glad for at kommunen valgte dem som leverandør og håper dette vil gi positive ringvirkninger for bedriften.

– Vi håper selvsagt det vil gi ringvirkninger på den måten at vi får enda flere selskap og bryllupsmiddager her oppe, sier Wibecke Løvseth.

– At Malvik kommune støtter opp om det lokale næringsliv på denne måten er vi svært glade for.

– Det er jo koselig med bryllup og vi vil gjøre vårt ytterste for at brudepar med følge skal trives under seremonien her oppe. Vi kan være behjelpelig med alt fra lunsj til bryllupsmiddag og hele festen hvis det er ønskelig.

På Svebergtunet er det plass til vel 80 personer og med eget kjøkken og alle rettigheter ligger det meste til rette for å få en trivelig vigselseremoni og bryllupsfest.

– Nå er vi spent på hvor mange som tar turen hit og lar seg vigsle her oppe, sier Wibecke Løvseth.

Ordfører, varaordfører og de andre med kommunal vigselrett har allerede vært å øvd i lokalene så alt skal nå ligge til rette for vigsel på Svebergtunet.