Nå settes spaden i jorda

Den første uka i desember starter Hommelvik Sjøside opp med grunnarbeid og bygging av de to neste boligblokkene, P og Q.

Først blir det sikring og inngjerding av området før gravemaskiner og lastebiler skal sørge for grunnarbeidet.

– Vi har valgt samme byggemåte i dette byggetrinnet som i de tre foregående. Det innebærer ferdige leilighetsmoduler som monteres over parkeringskjeller, forteller daglig leder i Hommelvik Sjøside, Oddstein Rygg.

– Fra og med tirsdag til begynnelsen av mars vil det foregå grunnarbeid med blant annet masseutskifting. Fra midten av januar og i ett par tre uker  blir det litt peling og litt støy må påregnes, forklarer Rygg.

I midten av januar starter også betongarbeidet og fra juni 2018 vil de første modulene begynne å komme på plass.

– Vi regner med at bygg P og Q er ferdigstilt i november 2018, altså om ett år og hvis salget fortsetter som det har blir det byggestart for neste bygg, R og S til høsten 2018 og kanskje kan vi starte med bygg T og U våren 2019.

Redusert parkering.

For de av beboerne på Hommelvik Sjøside som har benyttet deler av tomta som nå skal bygges ut til parkering vil denne muligheten nå bli borte.

– Vi henstiller til alle med P-kjeller om i størst mulig grad benytte denne, sier Oddstein Rygg. Adkomst fra Havneveien med parkering langs hus O, I og L vil bli opprettholdt.

– Ny brakkerigg vil bli etablert ved pumpestasjonen ved Havnemila og det vil bli en midlertidig parkeringsplass og lager etc. like i nærheten av denne, forteller Rygg.

– Byggearbeidene vil nødvendigvis medføre noe støy og reduserte parkeringsmuligheter, men vi håper på forståelse for at dette er nødvendig for at vi skal kunne ferdigstille Hommelvik Sjøside som et av Trøndelags absolutt beste bo-områder, sier han.

Skisse over riggplan.