Førjulsfest på tunet

For 14. gang arrangerer Hommelvik jr. korps julemesse oppe på Karlslyst Gård i forbindelse med juleforestillingne.

Salg både inne og ute

Årets førjulsfest på tunet, må nok være det mest innholdsrike og største som har vært oppe på det flotte gårdstunet til Karlslyst Gård. Her kunne man få kjøpt mange flott ting, inne var det drops, pepperkaker, ripsgele, flatbrød, brød, kranser og mengder av julepynt. Ute var det salg julenek, stubbebål, svibler og kranser i tillegg til bålkaffe, sveler og grøt.

– Vi har prøvd å fornye oss. Så nytt av året er at vi også selger både mosekranser, bålstubber og andre nye produkter. Salget har gått ganske bra, og vi regner med det går unna på den siste forestillingen i dag og den i morgen. Jeg har med meg kaninen Nelly og det er til stor stas for alle ungene på tunet, forteller Lise Hattem om har ansvaret for salget av julevarer både ute og inne.

[metaslider id=34059]

Les også om julesforestillingen:  Førjulsfest i fjøset

Populært å mate dyrene

På gården kunne man mate dyrene, og på rad og rekke sto alle kyrene til Tore Hammer. De virket rolige og så ikke ut til å afisere seg nevneverdig av at det var mange folk som både ønsket å mate dem og ikke minst ta bilder av dem. Det så rett og slett ut som dem var var godt fornøyd med å få litt ekstra kraftfor.

– Dyrene er vant med folk, og de har god mulighet til å trekke seg inn i bygningen og bort fra folket som står for å mate dem. Det er mange som ønsker å gi dem mat, så dette har vi drevet på med på hvert eneste år, forteller Tore Hammer.

Ida Svingen fra Hommelvik, var en av de som syntes det var både hyggelig og artig å få mate dyrene. Det var faktisk tredje koppen hun hadde gitt dem, bare i dag og hun så ikke bort fra at hun kom til å gi flere.

– Det er tredje koppen jeg gir dem, og jeg syntes ikke de er noe skummle, selv om de er ganske store, forteller Ida.

Rutinert gårdsfrue

Gårdsfrua, Kari Saxevik var godt fornøyd med oppstarten av årets førjulsarrangement på gården. Hun er nok rutinert på det som skal gjøres, og hadde full kontroll på hvordan alt både skulle være og hvordan tine er. Hun hadde et våkent øye hvis noe manglet, og var som alltid blid, gjestfri og hjelpsom.

– Vi har jo begynt å gjort dette noen år, så vi vet jo litt hva som trengs. Savner nok litt julevær, men det kan vi jo ikke gjøre noe med, forteller gårdsfrua Kari Saxevik og legger til at hun syntes det er kjempeartig at så mange gjester tunet den første helgen i advent.