Jan Thomas skolert for verdenscup

Toppidrett kombinert med studier gir gode resultater. I helgens verdenscup i langrenn på Lillehammer står ti tidligere og nåværende studenter på startstreken.

Nord universitet legger til godt til rette. Jan Thomas Jenssen fra Hommelvik går årsstudium i idrett. Han er tatt ut til sitt aller første verdenscuprenn, og er spent før start.

– Dette er kjempestort, jeg gleder meg, sier Jenssen, til nord.no.

Med seg fra universitetet har han Even Northug fra Mosvik og Thomas Westgård fra Leka. Sistnevnte går for Irland.

– Jeg er på mitt sjette år i Meråker. Opplegget her er proft og du lærer tidlig å ta ansvar for egen læring. Ingenting blir kostet under føttene på deg og du klarer å stå på egne bein når du blir senior.

– De gode trenerne og miljøet er en stor styrke, sier Jenssen.

Hevder seg

En stor andel av den norske troppen har studert ved Nord universitet i Meråker.

Petter Northug, Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug, Finn Hågen Krogh, Pål Trøan Aune og Kathrine Rolsted Harsem er tidligere studenter.

Landslagstrenerne Tor Arne Hetland og Roar Hjelmeset var førøvrig av de første grunnfagsstudentene i Meråker. Tidligere studenter er også Northugs trener, Stig Rune Kveen, og Team Veidekkes trener Kristian Skrødal.

– Vi møter våre studenter på flere arenaer. De holder internasjonale foredrag, er ledere og trenere i idrettslag og næringsliv.

– Vi har også tidligere studenter som tar doktorgrad og hevder seg innen forskningsmiljøet. Professor Øyvind Sandbakk i Olympiatoppen er en av dem, sier universitetslektor Per Øyvind Torvik.

I dag har Nord universitet 64 studenter i Meråker, som enten går årsstudium eller tar videre bachelorfordypning.

God gjennomføring

Studentene lærer tidlig å ta kvalifiserte avgjørelser, noe som vises både i skisporet og på eksamen. Karaktersnittene her er av de beste på landsbasis, det er få som hopper av studiene underveis og de fleste består.

– Det er tett samarbeid mellom den videregående skolen i Meråker og Nord universitet. Vi har løpere vi følger i mange år fra å være elever i den videregående skolen til å bli individuelle og selvstendige studenter på universitetet, sier Torvik.

Kilde: nord.no (ekstern lenke)