Ny hovedsponsor til Carl Halck

Musikalen Carl Halck har signert avtale med ny hovedsponsor.

Stolt over partnerskap

Det var en stolt styreleder i Karlslyst Musikkteater, John Harald Brobak som ønsket media velkommen til pressekonferanse nummer to i anledning Musikalen «Carl Halck» sommeren 2018. I august, kunne Karlslyst Musikkteater presentere at de hadde fått både ny regissør og ny hovedrolleinnehaver med på laget. Denne gangen var det offentliggjøring og signering av at Gjensidige Stjørdal Brannkasse blir musikalens nye hovedsponsor.

– Dette er et partnerskap vi er stolte og ikke minst glade over å kunne presentere, sa styreleder i Karlslyst Musikkteater, John Harald Brobak og presenterte daglig leder i Gjensidige Stjørdal Brannkasse, Bjørn Ove Slind.

– Vi i Gjensidige Stjørdal Brannkasse ønsker å være synlig også i Malvik, selv om vi ikke er der fysisk.

– Vårt kundegrunnlag har vi jo både i Malvik, Meråker og på Stjørdal. Vi var rett og slett på søk etter å kunne vises nettopp i Malvik, og ønsket å finne en samarbeidspartener som vi kunne jobbe sammen med.

– Vi har jo samarbeidet i noen år, men det har vært i mindre skala. Denne gangen går vi inn som hovedsponsor. Det som har skjedd på Karslyst har fanget vår interesse og vi mener det er godt innenfor våre verdigrunnlag, forteller daglig leder Bjørn Ove Slind og legger til at han personlig syntes dette er ekstra stas, da han opprinnelig er fra Hommelvik.

Musikalmagi

Bak musikalen Carl Halck står manusforfatter Rakel Sivertsen og komponistene Torstein Fosmo og Magnus Teigseth Morken. Alle tre fra Hommelvik. Musikalen, som er basert på autentiske hendelser, henter handling fra første halvdel av 1800-tallet.

For å befeste sin stilling som storkar, trer Carl Halck ut av kong Carl Johans hær for å slå seg opp som forretningsmann på Karlslyst. Halck er ærgjerrig, stormannsgal og nådeløs i sine bestrebelser etter mer makt og rikdom. Samtidig blomster den skandaløse kjærlighetshistorien mellom den fattige husmannsgutten Rasmus og Halcks stedatter Caroline Marie Holtermann.

Bak det tilsynelatende fasjonable livet på Karlslyst foregår lyssky virksomhet, vold, trusler, utroskap og svik, og når forretningene slår feil og gjelden vokser seg skyhøy, vokser også Halcks desperasjon. Og dramatikken topper seg når selveste kong Carl Johan og dronning Desireè melder sin ankomst.

– Dette er jo en autentisk historie fra 1800 tallet og det som skjedde akkurat her på Karslyst Gård. En av våre visjoner er at vi vil skape en lokal identitet og tilhørlighet. Vi vil gi publikum en opplevelse og en reise tilbake i tid, forteller styreleder John Harald Brobak.

For fjerde året

Det i år duket for mer musikalmagi på tunet til Karlslyst Gård, når Carl Halck settes opp for fjerde gang, med premiere mandag 13. august. Denne gangen vil forestillingene gå over en hel uke, mandag til og med fredag.

Karlslyst Musikkteater har opparbeidet seg mye erfaring i løpet av disse årene og det skal nok litt til for å få det hele i land. Det er omlag 70 til 80 mennesker som enten er på scenen, i kor eller i orkester og dette kan vel omtales som kommunens største kulturdugnad.

– Denne gangen vil vi sette opp forestillingen fem dager i strekk. Tidligere har vi hatt fire forestillinger, men denne gangen prøver vi oss på fem. Erfaringsmessig vet vi at lørdag er en vanskelig dag og selge billetter til, derfor har vi valgt å ikke ha forestillingen på lørdag. Vi vil vise at amatører også kan lage en profesjonell forestilling. Vi vil engasjere lokale sang- og musikkrefter. Ikke minst er det viktig for oss å gi både barn og unge en sjanse til å være med, fortalte John Harald Brobak.

– Vi har mange lokale krefter med, men vi har også noen stjerner på rollelisten. Rollelisten ikke er klar enda men at de vil ha den klar til det skal være kick off den 10. mars.

– Den eneste rollen som er klar, er at Torstein Fosmo skal spille selveste Carl Halck denne gangen. Akkurat det er faktisk etter ønske, nesten et krav fra den nye regissøren Arnulf Haga at Torstein fikk rollen som selveste Carl Halck. Torstein har sagt ja til å ta den rollen og det blir bra, forteller Magnus Teigseth Morken.