Engasjement gav resultat

Sist lørdag, den 25. november hadde Malviknytt en sak med overskriften «Aurora trenger tegnspråktolk«.

Saken skapte engasjement

Saken om den sjarmerende Aurora på to og et halvt år fra Bjørnmyra, skapte mye engasjement og gav gledelig resultat.

For det har nå ordnet seg og Aurora kan nå på lørdag, oppleve at storesøster Miriam på 8 år både spiller trombone og fremfører sin replikk når Hommelvik Jr. korps viser forestillingen «Førjulsfest i fjøset» oppe på Karlslyst Gård klokken 12:00.

Neste lørdag, den 9. desember vil Aurora og de andre som tar turen for å se «Juel Hjulesens jul», også kunne oppleve tegnspråktolk under et arrangement i Malvik. Da er det tid for Malvik Musikkorps sin årlige «Juel Hjulesens jul» i Ytre Malvik Samfunnshus. For Aurora vil det nok være ekstra stas, da mamma Brita spiller nettopp i Malvik Musikkorps og deltar i forestillingen.

Endelig her hvor vi bor

Mamma Brita er veldig glad for at det har ordnet seg med tegnspråktolk. For da Aurora var med på disse forestillingene i fjor, ble hun sittende  å se på lysene. På slike arrangement kan hun ikke bruke CI, da lydbildet blir for kraftig og summen av lydene blir en påkjenning.

– Vi har nå fått tak i tegnspråktolker til begge forestillingene. Det er to damer som har varslet at de kan påta seg jobben. En når Hommelvik Jr. korps viser forestillingen «Førjulsfest i fjøset» nå på førstkommende lørdag, og en til neste lørdag når Malvik Musikkorps har sin årlige «Juel Hjulesens jul».  Det er utrolig fint å endelig kunne ta med alle tre barna våre på en forestilling her hvor vi bor. Spesielt fint med en god nyhet i disse dager da vi foreldre kjemper mot nedleggelse av døvebarnehagen i Trondheim, forteller mamma Brita Fladvad Nielsen til Malviknytt.

Visuell kommunikasjon

Tegnspråk er språk som er basert på visuell kommunikasjon, og førstkommende lørdag klokken 12:00 er det klart for den aller første grautfest på karlslyst med tegnspråktolk. Da kan Aurora, og alle andre med hørselshemning kunne oppleve forestillinges via visuell kommunikasjon gjort av en profesjonell tegnspråktolk.

Malviknytt er glade for å kunne ha bistått både Aurora og hennes familie, med å øke engasjementet slik at det ordnet seg og hele familien kan få en best mulig opplevelse av både «Førjulsfest i fjøset» og «Juel Hjulesens jul».

Vi benytter også anledningen til å ønske alle en riktig god fornøyelse.