Teateret trenger korps

Nå har lokale korps mulighetene for å få spille på Trøndelag Teater.

Det er i forbindelse med oppsetningen av Kong Ubu av Alfred Jarry at Trøndelag Teater nå søker musikkorps for medvirkning i forestillingen.

Teateret søker så mange korps som mulig til å spille live hver kveld på Hovedscenen fra 15. januar til 24. februar 2018. Det er til sammen 33 forestillinger, et korps hver kveld, melder Trøndelag Teater.

– Korpsene vil få mulighet til å påvirke både innhold og antall opptredener. Det er ønskelig med 3 – 4 musikalske innslag. To fra korpsets eget repertoar og 1-2 musikknumre som påmeldte korps vil få tilsendt note-arrangement til ut fra korpset besetning, heter det i pressemeldingen.

Kong Ubu

Det er teamet bak Doppler med regissør Tomi Janežičs  i spissen som skal iscenesette Kong Ubu og når Ubu inntar Trondheim vil også Trondheims lokalbefolkning inviteres inn i manesjen.

Ubu er en grotesk karikatur, et overdimensjonert fantasifoster som ønsker diktatur i byen. Han myrder kongen, overtar tronen og velter seg i makt og rikdom. Hans despotiske lederskap, der han henretter og kaster folk i fengsel på løpende bånd, blir en heftig satire over sneversynthet og maktglede.

Kong Ubu (1896) er skrevet av den franske dramatikeren Alfred Jarry. Stykkets urpremiere på Théâtre de l’æuvre i Paris ble en storartet skandale, noe Jarry hadde håpet. Med vulgært innhold og total mangel på respekt for tidens normer, markerte stykket en revolusjon i dramahistorien. Den veltet borgerlige konvensjoner i en rebelsk lek med teatrets virkemidler.

Karakteren Ubu sies å være modellert etter Jarrys forhatte fysikklærer under studietiden i Rennes, mens karikaturer av Ubu kan likne den franske kongen Louis-Philippe. Ubu er på alle vis en terrorist og tyrann som ikke skyr noen midler for å oppnå makt og herredømme. Kong Ubu gir oss således et skråblikk på både historiske og samtidige maktinnehavere.

Kong Ubu og hans hoff skal være premiereklar på Hovedscenen 19. januar 2018.