Seier til Eirin

Eirin Værnes Fiske, 16 år fra Malvik gikk av med seieren i klassen som heter «topptau» under helgens konkurranse for paraklatrere.

Foto: Ivar Marthinusen

Seier i Topptaugklassen

Konkuransen ble avholdt i forbindelse med nordisk mesterskap i buldring som ble arrangerer den 18. november av Trondheim klatreklubb. Eirin stilte som sagt i topptauklassen, og gikk av med seieren.

Foto: Ivar Marthinusen

– Jeg oppdaget klatring i fjerde klasse når ei venninne startet med å klatre. Jeg har aldri klatret aktivt og jeg har aldri vært med på en konkurranse tidligere. Siden moren min har fått brattkort, som man får etter å ha bestått ett sikkerhetskurs, så har jeg hadd mulighet til å klatre når jeg selv har ønsket det. Jeg meldte meg på denne konkurransen siden venninnen min som klatrer aktivt også skulle og hun ville gjerne at jeg skulle prøve. Jeg har lenge tenkt på å starte å klatre selv, så jeg synes denne konkurransen hørtes utfordrende og artig ut, forteller Eirin til Malviknytt.

Foto: Per-Einar Johannessen

Klatring for alle

«Klatring For Alle» er et initiativ ergoterapistudenten ved NTNU, Laura Gürtler, startet opp i fjor høst i samarbeid med Trondheim Klatreklubb.

– Paraklatrerkonkurransen var ikke et offisielt mesterskap. Gjennom tilrettelagt klatring (paraklatring) gjør «Klatring for Alle» gledene og mestringen klatresporten byr på tilgjengelig for alle, uansett hvilke utfordringer de måtte møte ellers i hverdagen. Her kunne de som var ny i sporten, de som hadde klatret litt før og de som hadde konkurrert før være med. Klassene var tilpasset evne og nivå, forteller leder for paraklatringen i Trondheim Klatreklubb, Laura Guertler.

Alle deltakere og frivillige samlet. Foto: Per-Einar Johannessen