Det bugner av flotte varer

Årets julemesse i regi av Jøssåsen Landsby arrangeres også i år på Torggården i Hommelvik, og det rett og slett bugner av flotte varer før dørene åpnes torsdag 23. november klokken 15:00.

I år, er det andre året på rad at Jøssåsen Landsby arrangerer den tradisjonelle julemessen i sine egne lokaler på flotte Torggården i Hommelvik. Tidligere har det vært lange tradisjoner med å arrangere denne julemessen på Jøssåsen Landsby. Malviknytt har fått gleden av å tatt en aldri så liten titt inn i lokalene, dagen før åpningen, og etter at det er gjort klart for årets julemesse.

[metaslider id=33328]

Det bugner

Det regelrett bugner av produker i mange fantastiske farger, og de ulike bordene er nydelig satt opp etter fargetonen på de ulike produktene. Dette gjør at det er en fryd for øyet, og det gir en egen ro over bordene selv om det er en mengde ulike varene å få kjøpt.

Bo og arbeidsfellesskap

Jøssåsen Landsby er et bo og arbeidsfellesskap med mennesker med spesielle behov. For Jøssåsen Landsby er det viktig at målet er at den skapende kraft, som bor i oss alle, blir ivaretatt slik at hver enkelt får mulighet til å utfolde seg alt etter hvilken muligheter vedkommende har i seg. Gården drives biodynamisk, og det sies at de har fått inn mange fine saueskinn fra Jøssåsen, som skal selges på årets julemesse.

Håndlagde produkter

På julemessen vil man kunne få kjøpt håndlagde produkter fra blant annet veveriet og fra keramikk verkstedet. I følge hjemmesiden til Jøssåsen Landsby byr både vevstua og keramikkverkstedet på mange utfordringer innen form og farge. Veving og strikking av diverse klær og hjemme tekstiler er hovedmålet i vevestua, og på keramikkverkstedet prøves opplevelsen av materialet og håndverkets formkraft som søkes virkeliggjort på mange nivåer.

Jøssåsen Landsby er også kjent for sitt bokverksted. Bokverkstedet holder til i flotte lokaler i den gamle skolebygningen i Hommelvik. Der lager de tegnehefter, ringhefter, tegneark og hefter i forskjellige formater, som stående A4 og liggende A4. De lager også kvadratiske formtegningsbøker i A3, hvor man kan velge mellom 32 eller 24 sider. Flere av produktene er etterspurt både av Steinerskoler, musikkskoler og barnehager.

Både Lynghonning og saueskinn

Det er mulighet for å sikre seg fine saueskinn fra Jøssåsen, og ikke minst en aldeles nydelig Lynghonning som er et biprodukt fra Malvik Økolandsby.

To helger

Nytt av året er at julemessen arrangeres over to helger, så her skal det være mulighet for alle og enhver å ta turen innom, for en trivelig førjulshandel.
I år har julemessen åpent til følgende tidspunkt:

  • Torsdag 23. november og fredag 24. november, vil det være åpent fra klokken 15:00 til 18:00.
  • Lørdag 9. desember, vil det være åpent fra klokken 11:00 til 16:00.
  • Torsdag 7. desember og fredag 8. desember  vil det være åpent fra klokken 15:00 til 18:00.
  • Lørdag 9. desember vil det være åpent fra klokken 11:00 til 16:00.

Det blir som alltid, salg av både kaffe og hjemmebakst og Jøssåsen Landsby ønsker alle sammen hjertelig velkommen.