Integrering – kun for tøffinger

Malvik bibliotek inviterer til foredraget Integrering – kun for tøffinger, med forfatter og foredragsholder Hege Haugvik.

Hege Haugvik er forfatter og foredragsholder. Etter å ha jobbet i England noen år, emigrerte hun til Belgia hvor hun tenkte at integrering betydde: Lære språket, bli kjent med kulturen og få seg en jobb. Enkelt!

I den fransktalende delen av Belgia, Wallonia, er det ikke mange som snakker engelsk, og Hege måtte lære fremmedspråk samtidig som hun ble mor for første gang. Enkle ting, som å ta med sønnen på barselkontroll, kunne hun ikke gjøre på egenhånd. Hun måtte hele tiden ha hjelp av mannen sin til de selvfølgeligste ting, selv om hun i utgangspunktet var både ressurssterk og velutdannet, skriver hun på sin hjemmeside. (Ekstern lenke)

Da den første entusiasmen hadde lagt seg, begynte det å gå opp for Hege hvordan det faktisk føles å komme til kort verbalt. Hvor mye krefter det tar å skulle sette seg inn i alle uskrevne regler. Det snakkes lite om dette kultursjokket i den offentlige integreringsdebatten og litteraturen er for det meste akademisk.

Med utgangspunkt i egne erfaringer med integrering har hun skrevet romanen «En hel verden forsvinner» som det vil bli muligheter for å få kjøpe på biblioteket denne dagen.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Malvik bibliotek, Vikhammer, tirsdag 21. november klokken 18.00, skriver biblioteket i en pressemelding.