Nybarbert, utsolgt og på CD, vinyl og digitalsingler

Juleevangeliet – The Smash Hit Musical ble en suksses for Trøndelag Teater. Før premieren i 2016 var forestillingen alt utsolgt, og den hadde da solgt over 7000 billetter.

Forestillingen vakte stor begeistring blant publikum og fikk årets Komiprisen i 2017 for «Årets sceneforestilling». I tillegg ble Olve Løvseth kåret til «Årets mannlige scenekomiker», blant annet for sin prestasjon i denne forrestillingen.

Juleevangeliet – The Smash Hit Musical er tilbake på Trøndelag Teater, og når forestillingen nå settes opp igjen er også årets forestilling helt utsolgt. Dette til tross for at forestillingen nå er flyttet inn på hovedscenen, da med tanke på å  få plass til flere publikummere.

Foto: Marco Villabrille

Jesus vil snu seg i graven

Jesus stod opp fra grava. Heldigvis, for etter å ha sett denne tolkningen av Juleevangeliet ville han ha snudd seg i den, skriver Trøndelag Teater på sine hjemmesider.

Foto: Marco Villabrille

Teatret sier selv de har en lang historie med å tolke eldre verker, men spør seg selv, om hvor langt kan man gå i å omskrive og tolke på nytt, og hva skjer når man tar for seg noe av det aller helligste, som Bibelen – og det rett før jul….

Olve Løseth fortalte i 2016 til Malviknytt at det hele startet som en lek rundt tanken på juleevangeliet. At det ble fantaserte om at en av de tekstene som en gang i tiden hadde blitt bortvalgt, var nettopp en bibelsk musikal. Rett og slett en smash hit musical på juleevangeliet, og at dette var tiden da menn bestemte, og tiden både før og nå.

 

Hvem ligger i krybba

Også i årets forestilling får vi følge Jomfru Maria gjennom ni skjebnesvangre svangerskapsmåneder. I teaterets rekonstruksjon av Juleevangeliet er Josef og Maria backpackere på vei gjennom ørkenen, og publikum vil få møte både De Tre Vise Menn og Kong Herodes. De prøver forgjeves å få rom på Paradise Hotel Betlehem, før de ender opp i en vesal stall, hvor vi til slutt får svar på hvem som ligger i krybba.

Foto: Marco Villabrille

Les også vår anmeldelse av premieren i 2016:

Det femte, glemte juleevangeliet

Oppdatert, forfrisket og  nybarbert

I følge Trøndelag Teater er årets versjon både oppdatert, forfrisket og  nybarbert av regissør Mads Bones. Mens scenograf, kostymedesigner og skuespiller, Olve Løseth, har tilpasset by, folk, fe og Jesus fødested til at forestillingen nå spilles på Hovedscenen.

Reales av CD, vinyl og digitalsingler

En av årets nyheter er at teamet bak forestillingen med musiker og komponist Kyrre Havdal i spissen, har dannet eget plateselskap «The Smash Hit Records». Både CD og LP er spilt inn av medvirkende skuespillerensemble, musikere og produsert av Tore Sandbakken. CD/LP fås kjøpt og signert i teatrets foaje etter hver forestilling, og hos Platekompaniet i Munkegaten i Trondheim. I tillegg vil det bli reales av digitalsingler i november og desember 2017.

Tekst og musikk er ført i pennen av låtskriver-duoen Mads Bones og Kyrre Havdal og produsert av Tore T. Sandbakken og Erlend Solli Aune. Og med noen av landets fremste unge musikere og skuespillere med på laget, presenteres nå originalmusikken til stykket i en moderne og fengende plateversjon.

Teateret skriver i sin pressemelding at det vil bli mulighet for autografskriving hver kveld etter forestilling, i teatrets foaje.

Reales av digitalsingler vil være som følger:

JULEBORD I BETLEHEM, den 10.11.17
HAN MÅ FINNES, den 17.11.17
ALFA & OMEGA, den 24.11.17
JULEEVANGELIET – THE SMASH HIT MUSICAL som digital-album, den 01.12.17

CD, vinyl og digitalsingler:

Tekst: Mads Bones
Musikk: Kyrre Havdal
Produsent: Tore T. Sandbakken
Ass. produsent: Erlend Solli Aune
Medvirkende: Olve Løseth, Henriette Marø, Leo Magnus De La Nuez, Malin Skjolde, Ida Göransson, Mads Bones, Andreas Humlekjær, Ole Christian Gullvåg, Mari Hauge Einbu.
Musikere: Kyrre Havdal, Øyvind Smidt, Tore T. Sandbakken, Fritz Flåmo Eidsvaag, Erlend Solli Aune, Skjalg Raaen, Martin Windstad.
Label: Smash Hit Records
Utgivelsesår: 2017
CD katalognr: SMRCD001 – LP katalognr: SHRLP001