Bugnet av håndarbeid

Lørdag og søndag inviterte Malvik Husflidslag til sin årlige julemesse, også i år i den koselige Torggården som ligger midt i Hommelvik.

– Det er for andre året på rad vi er her i Torggården og det har vært et jevnt sig med folk begge dagene, forteller leder i Malvik Husflidlag, Ingeborg Grønseth.

Bugnet av håndarbeid

Bordene var fulle av ulike typer håndarbeid, og det var i alle farger og varianter. Her kunne man virkelig la seg imponere over det medlemmene i Malvik Husflildlag har laget, og mange har nok sikret seg årets julegave i løpet av årets julemesse i regi av Malvik Husflidlag. Dessverre har nok julemessen hatt litt mindre besøk i år, sett i forhold til tidligere år.

– Det har nok vært litt færre innom i år, men salget tror jeg skal ligge på omlag det samme, forteller Ingeborg Grønseth og får bekreftet dettte fra flere av medlemmene som er til stede.

[metaslider id=32763]

Tidligere kulturprisvinner

Tidligere vinner av Malvik kommunes kulturpris, Brit Ragna Renanger er også medlem i Malvik Husflidlag. Brit Ragna bor i Hommelvik og omtales ofte som både livskunstner, multikunster og håndverker. Brit Ragna imponerer nok mange, både med sitt engasjement på ulike områder og for å være en blid, omgjengelig og fargerik dame.

– Dette er jo kjempeartig, og det er mange trivelige folk i husflidlaget, forteller Brit Ragna til Malviknytt.

Høy trivselsfaktor

Det er medlemmene i Malvik Husflidlag, som har laget alt det flotte man både kunne se og kjøpe under årets julemesse. Dette er er nok en gjeng, som ikke bare er flink til håndarbeid, de har det tydelig også veldig artig sammen. Til tross for manglende julestemning utenfor Torggården, så var det en lun og god atmosfære når man kom innomhus. Der var det mange damer, mye latter og en god del strikketøy.

– Malvik Husflidlag har hele 47 medlemmer, når vi teller med stort og smått. I år er det ti av medlemmene som har salg av sine egenproduserte håndarbeider, og det er høy trivselsfaktor her begge dagene, forteller Ingeborg Grønseth til Malviknytt.

Selskap og strikketøy

Torild Sandstrøm er en av damene som koser seg både med trivelig selskap og strikketøy. Hun er medlem i Husflidlaget, men på grunn av en tidligere brukket arm har hun ikke fått til å strikket så mye som hun kunne ønsket og har derfor ikke noe til salg.

– Sitter her å strikker nisseluer til barnebarna mine. Selv om jeg ikke har fått til å produsere ting til årets julemesse, er det hyggelig å sitte her sammen mange av de andre medlemmene våre, forteller Torild Sandstrøm.

Kaffe og vaffel

Kassereren i husflidslaget, Jorunn Dahl har ansvaret for årets kaffesalg og er meget godt fornøyd med årets julemesse.

– Kaffesalget har gått kjempebra. Overskuddet fra kaffesalget er det lokallaget som sitter igjen med, og i år er det til og med turgåere som har kommet innom og kjøpt seg både kaffe og vaffel, forteller Jorunn til Malviknytt.