Derfor er automaten flyttet

Trondheim Parkering har flyttet Piggautomaten som stod på vektstasjonen ved E6 på grunn av hensyn til sikkerheten.

Der er fra og med onsdag 1.november avgift for å kjøre med piggdekk i Trondheim. Denne kan betales enten via nett, en App, SMS eller i en automat.

For bilister som nå kommer nordafra på E6 gjennom Malvik er det viktig å merke seg at piggdekkautomaten nå er flyttet bort fra vektstasjonen på Malvik og til parkeringsplassen på sør/vestsiden av Stav Hotell.

Ved vektstasjonen på Malvik står det nå kun en plakat som orienterer de kjørende om piggdekkgebyret i Trondheim. (Saken fortsetter under bildet)

Var en risiko

Plasseringen av piggautomaten ved vektstasjonen på Malvik har vært problematisk for vegvesenets ansatte når de har vært på jobb ved vektstasjonen. Flere uheldige situasjoner førte til at piggautomaten måtte flyttes.

– Det var en HMS-vurdering i Vegvesenet som konkluderte med at plasseringen av automaten på vektstasjonen på Malvik kunne være en risiko for de som jobbet på vektstasjonen. Derfor måtte vi flytte den, forteller salg og markedssjef Laila Solheim i Trondheim Parkering KF.

Den nye piggautomaten er plassert på den nedre parkeringen og man kan komme dit ved å kjøre ned på baksiden av bensinstasjonen eller kjøre ned under hotellet og svinge inn på p-plassen der. (Saken fortsetter under bildet)

Det betyr at de som kjører inn på E6 fra Reitankrysset (Storsand) må kjøpe pigg-oblat via nett, App eller SMS fra og med 1.november.

– Piggautomaten ved Fv 950 på Sjølyst er fortsatt operativ opplyser salg og markedssjef Laila Solheim i Trondheim parkering KF.