Musikalsk fulltreffer


Malvik Blandakor inviterte lørdag på musikalske godbiter innpakket i grøss og gru.

Ytre Malvik samfunnshus var pyntet etter alle kunstens regler med alt som hører til en grufull aften med skrekkelighet, grufullhet, død og forferdelighet. Men det var dekoren og innpakningen, musikken var alt annet enn grufull.

Utmerket samspill

I overkant av en time holdt de over femti sangerne fra Malvik blandakor sammen med sitt orkester og gjestene, Malvik Musikkorps, publikum i ånde med den ene musikalske godbiten etter den andre.

Fra et variert program fikk salen servert alt fra klassiske mesterstykker, fuger, dødsmesse, musikaler, filmmusikk og andre temalåter. Og alt dette med høyt trykk og stor musikalitet.

Til sammen seksten låter stod på programmet og publikum storkoste seg under hele konserten. Det gjorde også kor og korps. Utfordringen med å få et stort kor på over 50 personer inn og ut fra scenen var løst problemfritt. En voice-over mellom noen av låtene var genial med humoristiske skråblikk på både livet før og etter døden og livet etter døden.

Konserten bød på utmerkede solister og et suverent samspill mellom kor og korps, noe vi hadde tålt mer av, men både kor og korps ga alt i sine egne nummer og sammen. (Se video)

Solistene Espen Pedersen, Elin Karpinski Strandheim, Odd-Inge Strandheim, Monica Rønning Sørngård og Anne Birgitte Bellboe bidro i stor grad til at konserten ble vellykket.

Korets faste «husband» akkompagnerte på en fortreffelig måte også denne gangen.

Høyt trykk

Konserten var Sigrun Hove sin siste som dirigent for Malvik Blandakor. Det ble en litt vemodig konsert siden hun nå skal forlate gjengen i blandakoret og gå løs på andre oppgaver.

– Det er en fantastisk gjeng som har levert en konsert med høyt trykk. De er så positive og kreative og et veldig «friskt» kor som jeg kommer til å savne, sa Sigrun Hove etter konserten.

– Det har vært veldig givende å få jobbe med dette sosiale og flinke koret, sa Sigrun Hove. De er i trygge hender hos sin nye dirigent, Elin Karpinski Strandheim.

Se bilder fra konserten her:

[metaslider id=32540]

Se video(er) fra konserten her: