Snart fartshumper

Beboerne på Mojalet i Hommelvik har lenge etterlyst trafikksikkerhetstiltak i boligfeltet blant annet i form av fartshumper og forhøyde fotgjengeroverganger.

De har påpekt store trafikale problemer i forbindelse med økt trafikk til kulturhus og helsetun etter at Movegen ble stengt ved Selbuvegen. Flere har uttrykt bekymring og nå ser det endelig ut til at tiltakene blir utført.

Leder for FDV-kommunalteknikk i Malvik Kommune, Olav Bidtnes, sier at nå er det ting på gang.

– Vi har ikke glemt prosjektet nei, men vi har hatt lite asfaltoppdrag i år så entreprenøren har samlet opp jobbene til i høst. Det er vanlig måte å gjøre det på, forteller Bidtnes.

– Siste del av Millers veg, fra Reidar Jenssens gate og ned til rådhuset er nå klargjort for asfaltering med nye gatelys og grøfter. Den strekningen skal asfalteres samtidig som vi tar fartshumpene og andre småjobber, forteller Olav Bidtnes i FDV-kommunalteknikk.

Millers veg blir dermed en av de siste grusvegene i Hommelvik sentrum som blir asfaltert.

– Vi har ingen eksakt dato, men er klare på kort varsel når entreprenøren kommer til Hommelvik. (Saken fortsetter under bildet)

Millers Veg er den siste grusvegen i Hommelvik sentrum

Håper det blir denne gangen

Primus motor for trafikksikkerhetsarbeidet på Mojalet, Astrid J. Eggen er glad for at det endelig blir tiltak.

– Jeg har sett det har vært flere små asfaltarbeid på gang rundt omkring, og hadde håpet at fartdumpene på Mojalet var med i denne runden.

– Nå ser det ut som at det endelig skal bli og jeg håper da at de rekker det før frosten og vinteren setter inn, sier Astrid J. Eggen i en kommentar.

Les også: Nå blir det fartshumper

Les også: Ikke holdbar trafikkøkning på Mogjalet.