Godterikrig før Halloween

Halloween har på få år blitt en fast markering for mange, og særlig barnefamilier har kastet seg på trenden.

En rundtur i butikkene i Malvik viser at de store kjedene har dumpet prisene på godteri i løs vekt til omtrent det halve av vanlig pris.
Hos Rema er prisen nå kr 7,50 for hektoen. Hos Coop Extra er den 7,45, noe også Bunnpris opererer med. Europris har gått enda lavere og tilbys smågodt i løs vekt for kr 6,90 hektoen.

Halloween starter i butikken.
Hovedorganisasjonen Virke skriver i en pressemelding at Halloween har etablert seg som en fast tradisjon i en del norske familier. En undersøkelse Virke har gjort, viser at 24 prosent av norske familier feiret Halloween i fjor. Blant familier med barn mellom 6 og 10 år, svarte hele 71 prosent at de markerte Halloween i 2016. For denne aldersgruppen er det vanskelig å komme utenom «knask eller knep».

Det er mange som velger å bruke penger på markeringen. 38 prosent, eller 4 av 10 nordmenn, brukte mellom 100 og 200 kroner på godteri, kostymer og dekorasjoner til Halloween i fjor. 12 prosent av husstandene tar det enda lenger, og brukte mer enn 600 kroner i 2016.

– Butikker med bredt vareutvalg er de store vinnerne i halloweeninnkjøpet. 67 prosent av dem som markerte høytiden, brukte mest penger her i forbindelse med Halloween. Dagligvare og leketøysforretninger får også en stor del av handelen, sier Bror Stende, direktør for faghandel i Virke.

– I tillegg vil det nok være mange som velger å bruke høytiden til å skape gode opplevelser sammen. Kinoturer, gode middager eller andre familieaktiviteter er populære måter å tilbringe Halloween på, sier Stende.