Skjebnedag onsdag

Onsdag 25. oktober skal kommunestyret i Orkdal behandle arealplanen for kommunens næringsareal.

Reguleringsplanen for ny kyllingfabrikk på Furumoen er ute på høring, og ordfører Oddbjørn Bang (Sp) føler seg sikker på at den skal kommunen få vedtatt.

– Ja, det har vi tenkt å få til. Selve reguleringsplanen behandles i kommunestyret i desember, sier han til adressa.no (for abonnenter)

Vil til Orkanger

Etter at Fylkesmannen i Sør-Trøndelag trakk sin innsigelse mot å omregulere matjord til fabrikktomt, og Fylkesutvalget i Sør-Trøndelag forrige uke sa ja, er det bare det formelle vedtaket i Orkdal kommunestyre som står igjen før byggingen av en kyllingfabrikk på Orkanger er en realitet.

Styreleder i Rema-eide Norsk Kyllyng AS, Ole Robert Reitan, er klar i sin tale:

– Vi har kommet frem til at Orkdal er førstevalget vårt. Får vi lov å bygge der, bygger vi i Orkdal fremfor i Malvik, sier Reitan til Adresseavisen (for abonnenter)

Velkommen til Malvik

Formannskapet i Malvik har vedtatt å selge tilleggsareal til Sveberg Næringspark AS med forbehold om etablering av kyllingfabrikk. Det kan nå se ut som om dette ikke er tilstrekkelig for å få kyllingfabrikken til Malvik.

– Det er Norsk Kylling og eierne som til syvende og sist bestemmer hvor de vil bygge. Vi ønsker dem selvsagt hjertelig velkommen til Malvik. Vi har en konfliktfri og byggeklar tomt her, som er like stor som alternativet i Orkdal. Det vil være et løft for hele regionen om de etablerer seg her, og vi håper selvsagt at de fortsatt vurderer dette alternativet, sier Malvik-ordfører Ingrid Aune (Ap) til Adresseavisen (for abonnenter).

Les også: Norsk kylling nærmere Orkanger

Les også: Fylkesmannen snur: – Norsk kylling får tomt i Orkdal