Store planer på Storsand

Torsdag kunne Lars og Marius Ronæss ved Storsand Gård Camping ta imot næringslivsaktører, lokalpolitikere og deler av administrasjonen i Malvik kommune i det nyrestaurerte hovedbygget på Storsand Gård.

Lars Ronæss fortalte om visjoner og planer for Storsand Gård Camping.

De vel 30 frammøtte fikk høre om gårdens historie og om de framtidige planene for anlegget og eiendommen.

Lars Ronæss orienterte om de lyse og mørke hendelsene fra gårdens historie og camingens utvikling siden den åpnet for snart 50 år siden. Han viste også fram planene og mulighetene et nytt Reitankryss på E6 kan gi.

Næringsareal

Til gården hører det også et næringsareal sør for dagens E6 som de ønsker å knytte sammen med en ny veg fra Stav til Torp og et nytt Reitankryss med av og påkjøring nord- og sørover. (Per i dag er det ikke påkjøring nordover. Journ.anm)

– Vi ser bare positivt på planene for det nye krysset. Med noen få endringer vilo det gi mindre trafikk i Vuluvegen og vi vil få en «indre» vei fra Sveberg til Torp og kanskje etter hvert ned til Hommelvik.

Trøndelags største overnattingssted

I sesongen som varer fra mai til ut august yrer det av folk i hytter og i telt, i bo-biler og campingvogner. Sist sommer kom et nytt tilbud på plass.

Marius Ronæss

– Storsand Gård Camping har i de siste fire årene pusset opp det store hovedbygget på gården. Det stod ferdig i sommer. Bygget har 24 sengeplasser fordelt på fire leiligheter, forteller daglig leder ved Storsand Gård Camping Marius Ronæss.

– Nå er vi i gang med å bygge et nytt sanitærbygg og et nytt parkeringsanlegg med plass til 250 biler, som vil være med å ta unna for toppene midt på sommeren.

Ferdig i 2020

Med flere besøkende kommer også kravene til bedre fasiliteter.

– I neste omgang skal vi bygge ny resepsjon i låven hvor vi også ser for oss et lokale hvor det kan være utstillinger og andre aktiviteter. Det arbeidet starter vi med neste år, forteller daglig leder Marius Ronæss.

Storsand Gård Camping har en trafikk på ca 1000 personer i døgnet i høysesong. Gjennom hele sesongen har de besøk av 50-60.000 unike gjester.

Med en gjennomsnittlig liggetid på 18 – 20 timer sier det seg selv at det er stor trafikk og høyt tempo på campingplassen ved Trondheimsfjorden.