Leserinnlegg: Ja til travbane på dyrkajord, jordvernet driter de i

Leserinnlegg fra Heming Grafer: Ja til travbane på dyrkajord, jordvernet driter de i.

På Malviknytt 17.oktober var gruppelederne Lill-Harriet Sandaune og Eva Lundemo fra henholdsvis Malvik Frp og Malvik Høyre plassert i stubbåkeren ved E6 ikke langt fra stedet travbanen tenkes lokalisert.

Ærendet i avisa er for å reklamere for et felles infomøte til sine medlemmer, men gruppelederne presiserer at de er positive til travbane på dyrkajord. Og henger på at jordvern er
viktig, men..
Dersom gruppelederne i Malvik Høyre og Malvik Frp har ment at jordvern er viktig, så hadde de selvfølgelig sagt nei til travbane på dyrkajord. Men slik det framstår nå er tydeligvis alt annet
viktigere. Det de bedriver er «jordvern» på festtalenivå. Tåkeprat om oppdyrking av alternative arealer og jordflytting for å erstatte arealene som blir nedbygd må de lenger på landet med.

Det er i beste fall avledningsmanøver for å sukre pillen for politikere og andre som ofte har knappe kunnskaper om temaet.
Folk som har arbeidet med jord på ulike nivå vet at den fungerer best der den ligger, og at nydyrka jord bruker lang tid på gi ordentlige avlinger.

Det er for øvrig interessant å registrere at informasjonen som skal komme på medlemsmøtet blir fra et overhode i travmiljøet samt en prosjektleder. Noe sier meg at det kan bli noe ensidig. Vi får håpe at medlemmene i Malvik H og Frp tenker sjøl.
Jeg vil oppfordre gruppelederne i Malvik Høyre og Malvik Frp til å være såpass ærlige og rakrygget at de sier «Ja til travbane på dyrkajord, jordvernet driter vi i».

Heming Graffer