TV-premiere fra Muruvik onsdag

TV-programmet «Ikke gjør dette hjemme» som ble spilt inn i Muruvik i sommer har premiere på NRK 1 denne uka.

Det er spilt inn seks programmer og dette er den sjette sesongen for serien.

Først Hommelvik så Muruvik

Marte Hedenstad og Torfinn Borkhus

– Vi startet i Hommelvik og den foreløpige siste omgangen er spilt inn i Muruvik. Programmet har hatt god respons og forrige sesong hadde 600.000 seere i snitt, forteller manusforfatter Tormod Ingul til Malviknytt.no.

– Seervanene har jo endret seg enormt siden første året vi lagde denne programserien. Vi har også lært mye om både innspilling og ikke minst metodikken rundt dette TV-programmet.

I kjent stil ender programmet med at husene brenner ned. Det er også en av de største utfordringene for NRK.

– Det er vanskelig å finne egnede hus som ligger såvidt langt unna naboer at vi kan få holde på som vi gjør. I Muruvik har naboene i grenda og de som jobber på havna vært fantastisk imøtekommende, forteller Ingul.

– Muruvik er et nydelig sted, det vil seerne få se mye av og særlig i den episoden hvor vi sjøsetter en campingvogn og drar ut på fjorden. Sånn sett var vi tjuvheldig, sier Tormod Ingul i NRK.

Ikke gjør dette hjemme

Foto: Martin Aas

En fellesnevner i programmene denne sesongen er Torfinns Trafikkskule. I disse innslagene benyttes en spesiallaget bil som er satt sammen av fronten på to biler, noe som betyr at den kan kjøres begge veier.

– Programleder Torfinn Borkhus driver kjøreopplæring med Marte Hedenstad som med unntak av en øvelseskjøretur for åtte år siden, aldri har kjørt bil før.

Det blir en form for rød tråd i denne serien som tar for seg mange spektakulære forsøk som man ikke bør gjøre hjemme.

Ikke gjør dette hjemme på NRK 1, onsdag 11.oktober, klokken 20:15.

Les også: Brente ned husene på Muruvikgården