Rekordfelt i publikumsvennlig rulleskirenn

Årets Hommelvik Grand Prix, rulleskirennet fra Hommelvik til Mostadmark går av stabelen lørdag og på startstreken stiller flere av verdens beste langrennsløpere.

Tor Helge Hansen

Noen er kanskje skuffet over at Northug og Bjørgen ikke stiller til start, men Niklas Dyrhaug og Johannes Høsflot Klæbo er ingen dårlige skiløpere. Det er heller ikke Jan Thomas Jenssen fra Hommelvik som også er meldt til start.

Nytt av året er at prologen før starten er fjernet.

– I år presenterer vi løperne mens de defilerer fra barnehagen og langs løypa, forbi Sjøsiden og bort til Rema 1000. Der snur løperne og starten vil gå derifra. Vi har også rigget opp et stort telt hvor publikum kan se hele rennet på storskjerm, forteller Tor helge Hansen i arrangørklubben til Malviknytt.no.

I tillegg til det 110 løper store hovedfeltet er det påmeldt 49 ungdommer som skal gå en kortere løype i området Sjøsiden/Båthavan/Solbakken.

– Selve rennene starter klokken 11.00 med juniorklassene gutter og jenter 14 – 16 år. Klokken 13:00 er det klart for løpet fra Sjøsiden opp til Mostadmark, 18 km langt og med tre spurtpremier innlagt i løpet, forteller Tor Helge Hansen.

– Dette løpet er blitt populært og vi vet at landslagstrenere og andre sentral langrennsledere pusher løperne til å delta i Hommelvik grand Prix.

Hele startlista finner du her. (Ekstern lenke)

Været virker lovende for lørdag (Skjermdump fra yr.no)