Unikt tilbud for ungdom

Onsdag gikk startskuddet for Norgeshistoriens første trafikale grunnkurs, som avholdes på en ungdomsklubb, og det i Malvik.

Dette skjer på Vikhammer ungdomshus hvor Carlos Cortes Leon står for opplegget fra ungdomshusets side. (Saken fortsetter under bildet)

Thomas Eriksen, Ingrid Aune og Carlos Cortes Leon

– Det er 16 ungdommer som skal gå her over fire kvelder på trafikalt grunnkurs. Ordningen har kommet i gang som et samarbeid mellom Malvik trafikkskole, politikontaktene i Malvik og ungdomshuset på Vikhammer, forteller Carlos Cortes Leon.

– Vi har funnet ut at vi er det første ungdomshuset i landet som gjør noe sånt og det synes både vi og ungdommene er kult, sier han.

Artig å komme ut

Thomas Eriksen fra Malvik trafikkskole synes ungdomshuset er en fin arena å møte de unge sjåførene på.

– Det er artig å komme ut og dette må jeg si er et kjempebra tiltak og vi stiller selvsagt opp på dette, sier han.

– Trafikalt grunnkurs er obligatorisk for alle som skal ta kjøreopplæring enten det er til bil eller moped eller andre kjøretøy, så ungdommen må gjennom det, før eller siden.

– I løpet av de fire kurskveldene vil det bli gitt grunnleggende informasjon om trafikale forhold men også mye om trafikksikkerhet som vi anser som meget viktig, forteller Thomas Eriksen.

Ordfører i Malvik, Ingrid Aune stakk også innom den historiske kvelden på Vikhammer ungdomshus.

– Dette viser at ungdommene på ungdomshusene tar initiativ og det synes jeg som tidligere klubbleder er flott. tiltaket viser også at samarbeidet med de nye politikontaktene er viktig, sa ordføreren.

Bil og scooter

Katrine Kvale (nr 2 f.v.) og Maria Tronstad (t.h.) sammen med Sandra Moksnes og Ronja Svennin

To av de 16 ungdommene som går trafikalt grunnkurs på ungdomshuset er Katrine Kvale (15) og Maria Tronstad (15) fra Vikhammer.

– Jeg skal kjøre opp til scooter i første omgang så blir det vel bil etterpå, sier Katrine Kvale som ikke har brukt å være på ungdomshuset så ofte.

Maria Tronstad skal ikke kjøre opp for scooter.

– Jeg tar trafikalt grunnkurs for å begynne å øvelseskjøre med bil. Grunnkurset er obligatorisk for alle som vil øvelseskjøre, sier hun.