Erlend ble årets fotograf, igjen

Under Trøndelag fotograflaug sitt årlige høstmøte i Ålesund nylig ble Erlend B. Enger igjen kåret til årets fotograf.

Det er åttende gang Erlend vinner denne prisen, noe ingen annen har klart før han. Fotografenes høstmøte hadde i år rekordstor deltagelse noe som gjør dette til en enda større prestasjon.

Hommelvikingen som nå er bosatt på Melhus, mottok én sølvmedalje, én hederlig omtale og to antatt.
Konkurransen blir juryert av profesjonelle fotografer noe som gjør den enda mer prestisjefylt, og i år var det fotografer fra Østfold Fotograflaug som juryerte bildene.

– Å vinne en slik pris som er juryert av profesjonelle fotografer er et kvalitetsstempel på at det man driver med fremdeles holder meget høy standard. Og at jeg vant den i år igjen, som i fjor, er jo enda mer overraskende, men desto mer gledelig sier Erlend B. Enger.

Erlend Enger er en av Norges mest kjente fagfotografer. Han er født og oppvokst i Hommelvik og utdannet seg som fotograf blant annet som lærling hos Dahls Fotografiske Atelier på Saksvik.

Han har jobbet som fotograf i rundt 25 år og driver nå Fotograf Eidsmo på Melhus.Han har vunnet et utall priser både i Norge og i utlandet for sine kunstfotografier.

Her er de fire bildene Erlend hadde med i konkurransen. Det øverste ga 89 poeng og sølvmedalje. Det er sammenlagt som er tellende og som gir grunnlag for prisen «Årets fotograf».

Se vinnerbildene her: