Buss for tog og støy langs sporet

Bane NOR skal utføre arbeider på Nordlandsbanen kommende helg. De planlagte arbeidene medfører endringer i togtilbudene.

Fra natt til lørdag 30. september til søndag 1. oktober stenges Nordlandsbanen for persontrafikk på strekningen Trondheim S – Bodø. NSB kjører buss for tog, les mer her. (Ekstern lenke)

Anleggsarbeid med støy

På Nordlandsbanen mellom Trondheim og Hommelvik skal Bane NOR drive anleggsarbeider for bygging av et nytt signalanlegg. Det nye signalsystemet heter ERTMS og skal tas i bruk i 2023. Det skal da gi flere og sikrere reiser på skinner.

Vikhammer
Ved Vikhammer stasjon er Bane NOR nesten ferdig med anleggsarbeidene. Det gjenstår noen få meter med nye betongkanaler for signalkabler. Kabelkanalene graves ned i bakken langs jernbanesporet ved bruk av anleggsmaskiner. Vikhammer stasjon vil være stengt hele helgen, inkludert parkeringsplassen. Bane NOR og NSB vil sette informasjonsskilter om alternativ transport.

Ranheim og Midtsandan
Nye kabelkanaler skal også bygges ved stasjonene Ranheim og Midtsandan. Graving langs jernbanen vil medføre støy for de nærmeste naboer. På Midtsandan vil det være behov for å utføre støyende arbeider om natten. Kommunen og naboer er varslet om disse arbeidene, varsler Bane NOR på sine hjemmesider.

Trondheim-Steinkjer
Bane NOR skal også utføre diverse vedlikeholdsarbeider på strekningen mellom Trondheim og Steinkjer mens banen er stengt. På Trondheim S skal det utføres sporarbeider; det skal blant annet byttes deler i en sporveksel på stasjonsområdet. Mellom Trondheim S og Leangen skal Bane NOR justere høyttaleranlegg på plattformene.

På Åsen stasjon skal det utføres arbeider den nedlagte planovergangen og det skal byttes ca. 50 meter med skinner på stasjonen. Mellom Levanger og Bergsgrav, skal det pågå arbeider på Rokne planovergang og ved Salthammer, melder jernbaneselskapet.