Glassmenasjeriet – Herskesyk kjærlighet

Alle vil vi beskytte barna våre. Men hva skjer når vi kveiler oss rundt dem som en blanding av dundyne og kvelerslange?

«Glassmenasjeriet» av Tennessee Williams har premiere på Studioscenen ved Trøndelag Teater, fredag 29. september.

Foto: Johannes Laukeland Fester Sunde
I følge Trøndelag teater er det en stram regi ved Johannes Dahl og i Nia Damerell scenografi og stilriktige kostymer skal vi tilbake til 1930-tallet, en tid preget av børskrakk og økonomisk depresjon. «Glassmenasjeriet» er en poetisk og brutal ærlig forestilling om en families skjørhet – og smerten ved å svikte dem man er mest glad i.

Vi befinner oss i sydstatene i USA midt på 30-tallet. Her bor den unge Tom sammen med sin enslige mor og sin skjøre søster Laura. Faren forlot dem for mange år siden. Moren Amanda bærer spor av fordums skjønnhet, og hun fråtser daglig i romantiske minner fra sin ungdom.

Sarte Laura flykter innover og forskanser seg i en vakker verden av glass, der ethvert møte med virkeligheten utløser kraftige reaksjoner. Tom blir en trassig hysteriker med voldsomme utbrudd – en dagdrømmer som lever på kinoer eller drikker seg full. Etter hvert slår alt sprekker.

Foto: Johannes Laukeland Fester Sunde

«Glassmenasjeriet» er i følge teareret et av teaterhistoriens mest spilte stykker og var gjennombruddet til en av Amerikas største dramatikere: Tennessee Williams. Han brukte nådeløst av sitt eget liv når han skrev, og dette stykket sies å være hans mest selvbiografiske.

Stykket er oversatt av Inger Hagerup

Regi: Johannes Dahl
Scenografi og kostymer: Nia Damerell
Lysdesign: Eivind Myren

Medvirkende:
Vetle Bergan (Tom Wingfield)
Anne Krigsvoll (Amanda Wingfield)
Ragne Grande (Laura Wingfield)
Jon Lockert Rohde (Jim O’Connor)

Forestillingen varer i omlag 2 timer og 40 minutter, inklusiv pause.

Billetter kan du bestille her.