Malvik kan få travbanen

Malvik-alternativet for etablering av ny travbane i Midt-Norge seiler opp som det beste alternativet.

Dette skriver Adresseavisen på kommentarplass etter tirsdagens informasjonsmøte på Leangen.

Det meste peker i retning av at den nye banen bygges i Malvik. Men fortsatt gjenstår å løse store utfordringer.

Det er området ved Leistadkrysset på Kvegjerdsmyra som er aktuelle for ny travbane i regionen. (saken fortsetter under bildet)

Malvik klart best

De fire organene som har uttalt seg om stedsvalget, Leangentravets Eiendom, Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskap og Midt-Norge Travforbund (MNTF) peker på Malvik som det beste alternativet.

Mens vinden tidligere har vært ganske turbulent og blåst litt i alle retninger, har Malvik nå sterk medvind inn mot søndagens generalforsamling. Klæbu står overraskende svakt og er ikke engang innstilt som reservearena. Der blir Orkdal trukket frem av LTE, en innstilling som fikk støtte av flertallet i MNTF, skriver adressa.no.

Malvik er eneste reelle alternativ

DNT-formann Knut Weum ga tirsdag travfolket en advarsel: – Velger dere rett, skal dere få full støtte fra DNT til å bygge landets største travanlegg. Et feilvalg i Trøndelag har Trav-Norge ikke råd til, skriver avisen.

Det betyr at andre alternativ enn Malvik kan DNT komme til å avvise.

Weum ser Malvik som et fremtidsrettet utstillingsvindu tett inn til E6 med nærhet til flyplassen og byen.

Motbør hos Fylkesmannen 

Om travfolket velger Malvik eller Klæbu, må de være forberedt på motbør hos fylkesmannen.

Her i Malvik er det en utfordring med jordvern mens i Klæbu kan det sterke vernet som myrene har fått, bli utfordringen. Fuglmyra i Klæbu er en sjelden og viktig biotop som miljøorganisasjonene vil slåss for.