Åpen dag på Brannstasjonen

Denne uka er brannvern tema over hele landet.

Det er Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og If Skadeforsikring, sammen med brannvesen og el-tilsyn over hele landet som arrangerer.

Lørdag er det åpen dag på Brannstasjonen i Hommelvik og i løpet av uka har flere barnehager avlagt de lokale brannmannskapene et besøk. Der har de fått lære om brannberedskap og de har fått møtt Bjørnis, brannbamse i brann- og redningstjenesten.

– Her i Malvik har vi åpen dag på brannstasjonen er lørdag 23.september fra klokken 11:00 til 14:00. Da får alle de som vil komme å se hva vi driver med, hva slags utstyr vi har og vi har laget en kunnskapsløype for de minste, forteller Cecilie Grønset som er ansvarlig for arrangementet i Malvik.

– Det er slutt på at de yngste får sitte på brannbilen på en liten rundtur, men alle som vil får sitte i brannbilen og vi skal få hit en stigebil også. I tillegg vil vi vise en bil hvor vi har foretatt en hurtigfrigjøring av en person ved å klippe i stykker bilen for å frigjøre personer etter en bilulykke.

Cecilie forteller at åpen dag pleier å være godt besøk med flere hundre besøkende de timene de holder på. (saken fortsetter under bildet)

Fargelegging av tegninger hører med

Tre av fire uten brannøvelser hjemme

Tre av fire familier har aldri hatt brannøvelse hjemme, ifølge en ny undersøkelse. Brannsikkerhet i hjemmet er hovedtema når brannvesen over hele landet inviterer til Åpen brannstasjon under Brannvernuka lørdag 23. september.

Mens bare én av fire har hatt brannøvelse hjemme (26 %), sier noen flere at de i det minste har snakket om hva de skal gjøre i tilfelle brann (64 %), ifølge undersøkelsen som Kantar TNS nylig har utført for Norsk brannvernforening, DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) og forsikringsselskapet If.

– Det bekymrer oss veldig at så mange ikke har trent på hva man skal gjøre ved brann. Det er for sent å oppdage at teori og praksis ikke stemmer overens når kjøkkenet eller stua står i full fyr. Et lite branntilløp utvikler seg raskt til full overtenning, så her må alle handle riktig fra første stund, sier konserndirektør Morten Thorsrud i If, i en pressemelding.

Spennende på brannstasjonen