Strandryddedag lørdag

Hold høsten ren 2017 er i gang, og på lørdag skal flere hundre tusen frivillige ut og rydde marint avfall over hele kloden.

For andre år på rad inviterer Hold Norge Rent til en landsomfattende høstdugnad. Dugnaden finner sted 11. – 17. september og arrangeres i forbindelse med den internasjonale strandyddedagen som i år finner sted lørdag 16. september.

– Denne uken inviterer vi til høstjakt etter avfall som er kommet på avveie i løpet av sommeren, men hvis det ikke passer akkurat nå, står man selvsagt fritt til å rydde når som helst, sier daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen i en pressemelding.

Startskuddet for Hold høsten ren 2017 gikk i Hemsedal sammen med 100 elever fra Hemsedal barne- og ungdomsskole. Samtidig ble prosjektet Adopter en strand offisielt lansert med adopsjonen av Hemsila i regi av PASH Sjokolade.

På den internasjonale strandryddedagen inviterer Hold Norge Rent til to store ryddeaksjoner. I samarbeid med Nordkapp Filmfestival blir det ryddeaksjon i Honningsvåg, og i samarbeid med Lions og Tjukkasgjengen blir det ryddeaksjon i Moss.

– Vi oppfordrer frivillige over hele Norge til å bli med og rydde langs kysten, på havbunnen og i innlandet langs vassdrag og innsjøer, men gjerne også i populære turområder, sier Gulbransen.

Husk å ha en plan for håndteringen av avfallet som samles inn. Ta kontakt med det lokale avfallsseskapet eller Ragn-Sells.

Den internasjonale strandryddedagen arrangeres av Ocean Conservancy og finner sted for 32. gang i år.

Du kan også registrere din ryddeaksjon ved å bruke ryddeportalen.no (ekstern lenke). På ryddeportalen kan du opprette ryddeaksjoner, registrere forsøplede områder i kart, registrere funn og finne mye informasjon om marin forsøpling, mikroplast, strandrydding og forsøpling generelt.