Sunn mat for lite penger

For tredje året på rad går Vikhammer ungdomshus i gang med «sunn mat for lite penger»-prosjektet.

Ikke bare om matlaging

Prosjektet er ment som en forberedelse til at ungdommene etter hvert skal flytte hjemmefra og selv sørge for å få ordentlig mat i seg. Dette har vært en samlende aktivitet, da alle skal delta med å lage mat. Prosjektet handler ikke bare om matlaging, men også mye om det å ta ansvar, innkjøp, økonomi, pluss rydding og orden rundt matlaging. Ikke minst er det viktig med sosialt samvær og teamarbeid.

– Dette prosjektet er blitt til en fast aktivitet på ungdomshuset vårt, og ungdommene som kommer til oss har allerede lært seg mye innen ikke bare matlaging, men faktisk innebærer det mye mye mer, forteller Carlos Cortes Leon ved Vikhammer Ungdomshus.

Åpner for femte, sjette og sjuende trinn

Denne gangen har Vikhammer Ungdomshus valgt å utvidde tilbudet slik at også elevene i femte, sjette og sjuende trinn også kan være med. Dette er ment som et fritidstilbud for de som er for gamle til SFO og egentlig er for unge til å gå på ungdomshus.

– Fra 13. september vil vi utvide dette tilbudet til å gjelde for femte, sjette og sjuende klassinger. De vi kaller Tweenies-klubb. Hver onsdag fra kl 14:30 til 17:30 skal vi lære alt om matlaging. Her kan de i tillegg få leksehjelp og mange holde på med forskjellige andre aktiviteter, forteller Carlos Cortes Leon ved Vikhammer Ungdomshus.