Lill Harriet fratar AP ett mandat

Meningsmålingen NRK Trøndelag og Adressavisens publiserte i går, viser at det er en knallhard kamp mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet om det siste stortingsmandatet i Sør-Trøndelag.

I Sør-Trøndelag har Frp etter den siste målingen dette mandatet, mens AP er nærmest til å ta det fra dem.

Lill Harriet inne på fast plass

Det betyr at hvis målingene holder seg som i går på valgdagen, er Lill Harriet Sandaune fra Malvik inne på fast plass for Sør-Trøndelag.

– Nå er det virkelig spennende tider ja. På Adressa og NRK sin måling fra Respons i går har FrP og jeg det siste mandatet til Sør-Trøndelag, sier Lill Harriet Sandaune.

– Og i Nord-Trøndelag ser vi også at Espen Teigen er veldig nær en stortingsplass. Vi er selvfølgelig veldig motivert for å vinne dette, og skal stå på de siste dagene for å vinne de to mandatene.

– Vi har lyktes med å fremme vår politikk i denne valgkampen, og ikke minst håper jeg også at mange ser alt vi har fått gjennomført i de fire første årene i regjering. Det er mange velgere som sitter på gjerdet ennå, og jeg håper at vi i FrP nå greier å mobilisere disse til å stemme på oss i innspurten, sier Lill Harriet til lokalavia.

Kan bli avgjørende 

-Knivingen mellom Ap og Frp i trøndelagsfylkene er en skikkelig thriller, som kan bli avgjørende for om det blir regjeringsskifte, sier politisk redaktør i Adressavisen Tone S. Aglen.

SV har hatt stortingsplass fra Sør-Trøndelag i denne perioden, i form av et utjevningsmandat. Hvem som får utjevningsmandatene avgjøres av det nasjonale valgresultatet og framgår ikke av den siste målingen. SVs fremgang i Sør-Trøndelag gjør at partiet kaprer ett av de faste mandatene, hvis valgresultatet blir likt målingen og Lars Haltbrekken får plass på Stortinget.

Hvis resultatene fra målingen står seg beholder Høyre sine to mandater. Det samme gjør SP med sitt ene. Venstre og KrF har kommet i skyggen i valgkampen og er to av de store taperne i målingen, skriver NRK Trøndelag.

Illustrasjon: Malviknytt.no