Besatt – en skildring av et karakteristisk «nett-troll»

SKA-frika presentere nå en ny musikkvideo og tittelen på låta er «Besatt».

Besatt

SKA-frika slipper nå en flunkende ny, og muligens oppsiktsvekkende musikkvideo. I følge SKA-frika passer videoen ypperlig til høstens stortingsvalg, og at det er bare å sette seg ned og nyte. Dog anbefaler de seerne å spise ferdig lunsjen først, da det i følge SKA-frika ikke er alle scenene som er like delikate.

– Det er høst, og høysesong for troll i kommentarfeltene på internett. De forstyrrer, irriterer og provoserer ved å komme med hatefulle ytringer og usaklige argumenter. Mange av disse trollene er også svært aktive i politiske diskusjoner, og vi grøsser ved tanken på at de har stemmerett ved høstens stortingsvalg. Kanskje burde politikerne vurdere å få lagt ned «Livets harde skole» én gang for alle, så slipper vi å utdanne flere troll, skriver SKA-frika i pressemeldingen.

Ekkel og kvalmende

I følge SKA-frika er musikkvideoen «Besatt» både ekkel og kvalmende. Innspillingen av videoen tok primært sted i det nedlagte bassenget i Hommelvik, samt i de dype skoger i området rundt. Det er Cliffhanger Film ved Ida Larsen, Jøran Johansen, Rune Manstad og Elias Nonås som står bak innspillingen. Teksten til sangen er skrevet av Silje Sagmyr Werness, Vegard Hauknes Hasfjord og Magnus Teigseth Morken. Melodi er av Vegard Hauknes Hasfjord og Magnus Teigseth Morken. Skuespiller i videoen er Torstein Fosmo, og produsent og miks er ved Håvard Soknes og Pål Brekkås i Sørgården studio og mastring er av Magnus Kofoed.

– Vi mener musikvideoen er en fantastisk bra gjenspeiling av hvordan disse ufyselige menneskene ter seg på nett. Bak PC-skjermene rundt om i landet sitter det aktivister som bruker caps lock som megafon, og vi synes det er på tide å ta frem vievann, kors og eksorsist, for her er det kun demonutdrivelse som vil fungere, skriver SKA-frika.

Spyr ut usakligheter

I følge SKA-frika har Cliffhanger Film sagt at de ønsket å formidle en skildring av et karakteristisk «nett-troll», som ukritisk og totalt uten filter mellom hjerne og tastatur, spyr ut usakligheter og vulgære utsagn om politikk, religion og andre menneskeraser.

– For å gi låta vår «Besatt» en verdig musikkvideo var vi nok en gang heldige å få med oss Cliffhanger Film. En inspirerende og kreativ gjeng med gode tanker og inspill for å få til et fantastisk sluttresultat. Vi, sammen med Cliffhanger Film, er stolte over å kunne presentere musikkvideoen «Besatt». Vi ønsket å skildre sinnet som koker i mennesker som gjemmer seg bak anonymiteten på nett, og som ikke våger eller evner å engasjere seg i en saklig debatt, men som heller får utløp for sin frustrasjon og sine egne problemer gjennom hatefulle ytringer, skriver SKA-frika i pressemeldingen og avslutter med å ønske alle sammen et godt valg.

SKA-frika 

SKA-frika beskriver seg selv som ni hoppeglade musikere som svært sjelden holder seg i ro på scenen. Sjangermessig er det snakk om en fin blanding av ska, pop og rock. Med en blåserekke som trøkker, et komp som groover, og i front en energisk vokalist, er det umulig å ikke bli engasjert.
SKA-frika:
Vokal: Ellen Sofie Steen
Altsax/kor: Vegard Hauknes Hasfjord
Barysax/kor: Lars Emil Haugen
Trombone/kor: Silje Sagmyr Werness
Trompet: Ola Volden Lauvås
Bass: Nina Bendiksen
Orgel: Even Brobak
Gitar: Magnus Munkeby Forbord
Trommer/perk: Magnus Teigseth Morken