Cafe Utsikten

Torsdag ettermiddag hadde Ingeborg Austad (8 år) og Astrid Kilen Lilledahl (7 år) åpen kafe oppe på Vikhammeråsen.

Tidligere på ettermiddagen, samme dag ble det på sosiale medier annonsert at noen av ungene som bor i veien som faktisk heter Utsikten, hadde bestemt seg for å gjøre en god gjerning for andre og at det denne gangen skulle være salg av kaffe, vaffel og saft på lekeplassen. Inntektene fra salget skulle gå uavkortet til Redd Barna, og de annonserte med at dem ikke vekslet, men at de tok Vipps. Malviknytt tok turen opp for å møte jentene, Ingeborg og Astrid.

– Vi har snakket om Redd barna på skolen, forteller Ingeborg.

– Jeg har gjort dette to ganger før, forteller en stolt Astrid.

 

Redder fattige barn

Redd Barna arbeider for de barna som verden svikter. De som står bakerst i køen når mat og drikke, skole- og helsetilbud deles ut. De som det er for vanskelig å hjelpe, eller for kostbart. De som blir utsatt for fattigdom og diskriminering.

– Redd barna redder fattige barn i andre land, forteller Astrid til Malviknytt.

Cafe Utsikten

Malviknytt ble overtalt til å kjøpe både vaflene og kaffen, og de var ingen stor jobb som trengtes for å overtale. For det luktet godt av nystekt vaffel og ettermiddagskaffen er alltid kjærkommen. Da Malviknytt forlot Cafe Utsikten hadde jentene alt fått inn over 300 kroner som skulle overføres til Redd Barna.

– Ja, her kan du få kjøpt gode vafler, gi penger til Redd barna og få fin utsikt på kjøpet, forteller Ingeborg i det hun serverer en kopp kaffe.