Lager utemøbler i snekkerbua

Hjemme i garasjen har Geir Austeng laget sin egen lille snekkerfabrikk, Austeng’s Snekkerbu, hvor han for det meste produserer utemøbler.

Det går i trykkimpregnert treverk og galvaniserte skruer når han setter sammen sine produkter som har blitt utrolig populære siden starten på forsommeren.

– Det er jo noe jeg liker å holde på med på fritida, forteller den tiltakslystne bussjåføren i Smiskaret.

Har «Enk.» med benk

Han er egentlig snekker, men stortrives bak rattet i en av Nettbuss’ sine busser på Stjørdal. Møbelsnekringen startet han med ved en tilfeldighet. I sommer registrerte han sitt egent enkeltpersonforetak (enk.) med formål snekring av utemøbler.

– Jeg hadde lagd en TV-benk på stua da jeg bestemte meg for å prøve å lage noen hagemøbler. De første jeg lagde ble jeg ikke så veldig fornøyd med så det ble en del modifikasjoner på prototypene, forteller Geir Austeng.

Det startet med at han lagde utebenker for ungene, av den typen man finner på rasteplasser, lekeplasser og andre uteplasser, enten privat eller offentlig.

– Jeg sytes dette var gøy og en kjærkommen avkobling. Jeg koser meg når jeg holder på. Siden starten i juni har jeg fått inn en god del bestillinger så nå har jeg produsert omtrent 30 benker tilsammen. Og det uten å ha brukt ei eneste krone i markedsføring.

– Jeg har utstilling her på plena foran huset og på et grøntområde foran lokalene der jeg jobber. Det er det hele så ordner «jungeltelegrafen» resten, sier han.

Har målene i hodet

Geir Austeng er tidligere snekker og var medeier i Vikhammer Jernvare for snart ti år siden.  Nå produserer han fire ulike benker samt at han lager på bestilling til de som ønsker det.

– Jeg bruker ikke tegninger men har noen maler på noen av komponentene. Målene har jeg i hodet.

Han eksperimenterer med flere modeller og har planer om å lage en gyngestol til utendørs bruk.

– Alt arbeidet gjøres manuelt så det er noen arbeidstimer bak hver benk, selv om jeg har laget meg noen gode rutiner på en del av produksjonen. Jeg legger lit arbeid i at overflatene og kantene skal være pusset ned og fin så man ikke får flis eller skrubber seg opp. De fleste har kanskje shorts på når de bruker utemøbler av denne typen, sier Geir Austeng.

Nå forbereder han seg til å produsere litt for lager i løpet av vinteren.

– Men jeg skal ikke pre-kutte noe, det har jeg prøvd uten særlig hell, forteller han.

Her er noen av modellene Geir har utstilt på plena utenfor huset sitt i Smiskaret og en titt inn i snekkerbua: