Frode er en «Gullkremmer»

Under Rema 1000 sitt Riksmøte sist helg mottok kjøpmann Frode Haug på Vikhammer, Rema 1000 sin diplom og statue som bevis på at han er en «Gullkremmer».

Denne hederen blir alle som har hatt kontrakt med Rema 1000 i ti år eller mer, til del.

Doblet omsetningen

– Jeg har hatt kontrakt med Rema i sammenhengende elleve år faktisk og fikk overlevert denne på lørdag. Det var helt fantastisk og ble feiret på behørig vis, sier den nyslåtte Gullkremmeren på Vikhammer til lokalavisa.

– Det er elleve år siden vi startet Rema 1000 butikk her på Vikhammer. Siden den gang har omsetningen økt til over det dobbelte og vi er nå oppe i 60 millioner. Det var tungt i starten med 27 millioner i omsetning, men vi har hatt overskudd hele tiden og det er jeg selvsagt godt fornøyde med, sier Frode Haug. (Saken fortsetter under bildet)

Beviset på at Frode Haug ved Rema 1000 på Vikhammer er «Gullkremmer»
(Foto: privat)

Store forandringer

Butikkdriften har endret seg mye på de elleve årene Frode haug har drevet Rema 1000 på Vikhammer.

– Størst forandring er det vel i det at vi har fått mange flere og mye bedre styringsverktøy fra Rema. Samtidig har det jo blitt mer å holde styr på. Nå har jeg en helt annen oversikt over omsetning, lagerbeholdning, salg og bestillinger. Når det gjelder regnskapet er jeg hele tiden oppdatert, så det er gode verktøy sånn sett.

– Det har vært interessant å følge omsetningen i sommer. Det labre sommerværet i mai og juni innvirket på salget av sesongvarer og ga en tyngre start enn ønsket. Juli ble en god måte og vi hadde stor omsetning på sesongvarer.

Plateforretning

Frode Haug har jobbet med salg det meste av livet. Han har vært i Rema- systemet i snart 20 år og kan vanskelig se for seg noe annen yrkesveg.

– Skulle jeg ha drevet med noe annet måtte det bli med musikk. En plateforretning har vært en stor drøm, men nå er det kanskje bare jeg som kjøper CD’er, så det spørs hvor stor suksess det hadde blitt, reflekterer Gullkremmeren over en kopp kaffe på bakrommet mandagen etter Riksmøtet i Rema 1000 kjeden.