Voldsiktet far erkjenner deler av volden

Voldssaken mot Malvikmannen i 50-årene som i midten av mars ble pågrepet og siktet for mishandling i nære relasjoner etter å ha utøvd vold mot sin egen sønn, er nå ferdig etterforsket.

Ifølge kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett skal faren ha slått sønnen i hodet gjentatte ganger med ei jernstang. Fornærmede fikk alvorlige hodeskader etter voldsepisoden. Politiet har nå gjort seg ferdig med etterforskningen.

– Saken er sendt inn til påtaleavgjørelse, sier politiførstebetjent Eivind Guldseth ved Stjørdal lensmannskontor til bladet.no, som først omtalte saken.

Ifølge avisen har den siktede faren bekreftet deler av hendelsesforløpet og erkjenner å ha slått, men mener selv det ikke var så mange slag.

Påtalemyndigheten vil nå vurdere om saken skal behandles i retten. Politiet har innstilt på at saken skal påtales.

Beruset

Voldsepisoden skal ha skjedd i morgentimene onsdag 15. mars. Med ei jernstang skal faren ha gått løs på sønnen, trolig mens han sov. Det er uklart hva som har utløst hendelsen, men faren skal ha vært alkoholberuset på gjerningstidspunktet. Sønnen ble fraktet til sykehus og pådro seg hodeskader og skader i en finger.

Gutten ble kraftig forslått i hodet. I tillegg skal han ha brukket en finger. Politiet betegner skadene som alvorlige.